Térdpanasz

Tisztelt Dokrtor Úr/ Doktornő

Olyan 2 hónappal ezelőtt leugrottam a közelítőleg 2 méter magas kerítésünkről  (betonra) , nem sikerült rendesen "tompítanom" az esésen és szó szerint visszapattantam a saját lábamról mint egy rugóról. Nem tudom mi történhetett odabent, de ezután pár napig fájt a bal lábam járás illetve guggolás közben, a járás közbeni fájdalom megszűnt, viszont ha guggolok, vagy rossz helyzetbe fordítom a lábam azóta is ugyanolyan fájdalmas nyilallást érzek belül mint akkor amikor "estem". Tisztelettel szeretném kérdezni, hogy vajon mi történhetett? húzódás? valami leválás?  érdemes lenne inkább megnézetnem mint szenvedek vele?  

A választ előre is nagyon köszönöm. Tisztelettel: E. Norbert

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza térdpanasz témában

 Kedves Norbert!

  Mindenképpen érdemes MR vizsgálatot végezni, rtg-t vélményem szerint ki lehet hagyni, mert kezelendő térdtáji törésnél járásképtelenség lép fel a sérüléskor, ha pedig valamilyen repedés történt, 8 hét alatt már gyógyult, úgyhogy ez nem lenne már kezelendő.Viszont az MR felvételen látható a térdízület belseje, a porcok, szalagok.Ha ott valamilyen eltérés igazolódik, keressen fel egy orthopéd szakorvost.Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus

Dr. Juhász Csaba, traumatológus
Kérdés: 2009. július 01., 09:24; Megválaszolva: 2009. július 01., 09:24
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
patella bipartita
Tisztelt Doktor Úr! Kisfiamat az iskolában térden rúgták. Sürgősségi osztályra mentünk 03-07-én. Bal oldalon patella bipartita ábrázolódást...
Térd probléma
Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék tanácsot kérni. 26 éves vagyok, aktív, sportos alkat. Gyerekkorom óta sportolok, évekig gyorskorcsolyáztam (ekkor...
Térd és femur elváltozások
Tisztelt Doktor Úr! Véleményét szeretném kérni. Többször fordult már elő a bal térdem sérülése Gyerekkoromban a femur vondylus héj-szerű...
arthroscopia
Tisztelt Doktor úr! 2016.február 2-án autóbaleset miatt sérült ismét a bal térdem. (30 évvel ezelőtt kificamodott. 4 éve volt arthroscopiás...
térdfájdalom
Kedves Doktor úr, köszönöm a válaszát, és egyértelmű, hogy elmentem volna már önhöz, de sajnos az ország másik végén, Zalaegerszegen élek, és...