Mit tegyek?

Tisztelt doktorok! 2009 április 6.-án volt egyArthroscopiás műtétem, melynek során az elülső keresztszalag inveteralt szakadását, lateralis tibia plato osteochondralis törését találták! Azt szeretném kérdezni hogy miért fáj azóta is a térdem, és hogy pék dagasztóként dolgozom így a munkám nehéz fizikai munkának számít dolgozhatom -e pékségben, és mit tehetnék hogy a térdem bírja a strapát, és miért fáj és recseg a térdem? Válaszukat előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza artroszkópiás lelet témában

Tisztelt kérdező!

  A leírt arthroscopos lelet alapján minden oka megvan arra, hogy térdfájdalmai legyenek. A nem friss keresztszalagszakadás az ízületben stabilitásvesztést okoz, emellett a sípcsont felső részének repedése tovább fokozza a bajokat.Ha teljesen el van szakadva a keresztszalag, azt pótolni kell, ezt néhány helyen arthroscopos úton elvégzik, a legtöbb intézet nyitott térdműtét mellett végzi ezt el. Mérlegelje ezt a lehetőséget, addig is a stabilitás megőrzése érdekében hasznos lenne merev oldalsínes térdrögzítőt használni.

 Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus

Dr. Juhász Csaba, traumatológus
Kérdés: 2009. július 01., 09:27; Megválaszolva: 2009. július 01., 09:27
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)
Bokasérülés: Mit jelent?
Bokaduzzanat
MRI lelet SCHMOLR csomok