Tüdőgyulladás és mellkasröntgen

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

A kérdésem az lenne, hogy a múlt héten mellkasröntgenen voltam, mert két hete fáj a hátam, ahol a következő eredményem született (30-as nő vagyok, kb.: 3-4 éve volt egy tüdőgyulladásom, szinte soha nem köhögök): éles kontúrú rekesz, szabad sinusok. Mindkét oldalon perihilarisan és bazálisan felszaporodott peribronchialis rajzolat látható (ez mit jelent?). Infiltratum nem ábrázolódik. A sziv configuratiója normális. Az eredmény esetleg valamilyen gyulladást mutat? Az orvos nem mondott semmit, hogy lenne valami teendőem, pedig azóta is fáj. Most készülök szabadságra és strandra, nem tudom ajánlatos-e ilyenkor meleg, illetőleg a hidegvizes strandolás, illetőleg masszíroztatás, mert azt hallottam, ha valakinek gyulladása van, a masszírozás rosszat tesz, mert "szétteríti" a gyulladást a szervezetben. 

Válaszát előre is nagyon köszönöm.

WEBBeteg szakértő válasza mellkasi fájdalom témában

Tisztelt Kérdező! Az Ön mellkas felvétele normális. Az eredmény nem mutat semmilyen gyulladást, vagy kóros elváltozást. A felszaporodott peribronchialis rajzolat egy normális tüdőképnek felel meg, ahol az erek fehérek és a levegőt tartalmazó tüdőállomány fekete. Mivel panasza nincs, nem köhög, nem fullad terhelésre, a háti fájdalomnak izom, vagy gerincbántalom az oka. Nyugodtan mehet strandra, mozoghat és masszíroztathatja hátát.Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. június 16.

Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések

Mellkasfájdalom, quantiferon pozitív...
Tisztelt doktornő! 2019-Ben igazolt, nem fertőző tbc-s beteg voltam. Pár hónapnyi gyógyszeres kezelést követően gyógyultnak nyilvanítottak, közben. 1.típusu...
Nyelőcső és hát fájdalom
Jonapot . Kb 5 eve lassan elkezdodott egy nyelési fájdalom. 3 szor voltam endoszkopon. nem reg ct-en es MR -in. sehol semmi komolyat nem lattak. azt hittem...
Szívprobléma
Tisztelt Belgyógyász doktor úr! 32 éves férfi vagyok. 6-12 havonta járok kardiológiai kivizsgálásra, ahol eddig ekg, terheléses EKG, szív Uh rendben volt....
Szívinfarktus, puffadás?
Tisztelt Doktor Úr! Egészséges 35 éves férfi vagyok. Sajnos merevedési zavarok miatt Tadalafil 5 mg ot kell szednem. (Urológus irta fel). Nagyon tartok a...
Mellkasi fájdalom
Tisztel Doktornő! Kb 3 hónapja jelentkezett először a fájdalom a mellkasomban. Kissé balra orientálódik a szívem környékére. Nem köthető sem napszakhoz, sem...
MR vizsgálat ?
Kedves Laki Doktor Úr! A segítségét szeretném kérni. A tél folyamán felvetődött egy vékonybél Crohn betegség lehetősége, amit márciusi szövettani eredmény...