Tüdőgyulladás és mellkasröntgen

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

A kérdésem az lenne, hogy a múlt héten mellkasröntgenen voltam, mert két hete fáj a hátam, ahol a következő eredményem született (30-as nő vagyok, kb.: 3-4 éve volt egy tüdőgyulladásom, szinte soha nem köhögök): éles kontúrú rekesz, szabad sinusok. Mindkét oldalon perihilarisan és bazálisan felszaporodott peribronchialis rajzolat látható (ez mit jelent? ) . Infiltratum nem ábrázolódik. A sziv configuratiója normális. Az eredmény esetleg valamilyen gyulladást mutat? Az orvos nem mondott semmit, hogy lenne valami teendőem, pedig azóta is fáj. Most készülök szabadságra és strandra, nem tudom ajánlatos-e ilyenkor meleg, illetőleg a hidegvizes strandolás, illetőleg masszíroztatás, mert azt hallottam, ha valakinek gyulladása van, a masszírozás rosszat tesz, mert "szétteríti" a gyulladást a szervezetben. 

Válaszát előre is nagyon köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza mellkasi fájdalom témában

Tisztelt Kérdező!

Az Ön mellkas felvétele normális. Az eredmény nem mutat semmilyen gyulladást, vagy kóros elváltozást. A felszaporodott peribronchialis rajzolat egy normális tüdőképnek felel meg, ahol az erek fehérek és a levegőt tartalmazó tüdőállomány fekete. Mivel panasza nincs, nem köhög, nem fullad terhelésre, a háti fájdalomnak izom, vagy gerincbántalom az oka. Nyugodtan mehet strandra, mozoghat és masszíroztathatja hátát.Üdvözlettel: Dr. Brugós László

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. június 16., 23:33; Megválaszolva: 2009. június 16., 23:33
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)
Bokaduzzanat
MRI lelet SCHMOLR csomok
Mitől lehet ez?