Gerincbántalom

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy!

5 hónapja szültem kislányomat, aki most a korabeli csecsemők súlyánál jóval többet, 9 kilót nyom. A napi emelgetések miatt meglehetősen igénybe van véve a derekam. Elkezdtem könnyű, nyújtó gyakorlatokat végezni, hogy segítsek magamon. De egyik alkalommal hanyatt fekve, lábaimat a fejem fölé nyújtva megroppant a derekam vagy hátam, és azóta sem múlik a fájdalom. A fájdalom jellege: álló, ülő, sétáló, hajolgató pózban problémamentesnek mondható, viszont fekvéskor képtelen vagyok akár oldalra fordulni, akár felülni, illetve álló pozícióban oldalra dőlni. Erősen nyilalló, nem idegi, inkább izomfájdalmat érzek. Elmentem vele reumatológushoz, hogy nézze meg, bár még szoptatok, de háhta létezik gyógymód. Pihenni a baba miatt nem tudok vele. Erre elküldtek röntgenre, ahol bár a problémámra semmi választ nem kaptunk, de kiderült hogy két csigolyám között porcopás és résszűkület van. Erre kaptam dionios fizikoterápiás kezelést és gyógytorna kezelést. A segítséget most abban kérném, hogy a leírtak alapján tanácsot kaphassak arra, mit tehetnék még a gyógyulásom érdekében. A Perskindol nevű kenőcs, amit először a háziorvosom írt fel, nem használ. Ráadásul, elfelejtettem mondani a reumatológusnak, de nagyon sokszor zsibbad a hátam.  Várom válaszukat. Mi lehet a gondom? Izomhúzódás?

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza gerincfájdalom témában

Tisztelt Kérdező!

Valószínűleg arról lehet szó, hogy a csigolyák közötti kisízületeket erőltette meg, ott a szalagok megfeszültek, hasonlóan, mint pl. egy térdsérülés esetén. Ezután az izomzat is görcsbe rándul, és így reagál. Emellett azonban sajnos a porckorong kiboltosulás is hozzájárulhat a derékfájdalomhoz. A felépülés lassú folyamat,  a kezelés mellett a rendszeres torna, masszírozás segíthet, illetve izomlazító kenőcs használata.

 Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia

Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
Kérdés: 2009. június 12., 21:57; Megválaszolva: 2009. június 12., 21:57
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)
Bokaduzzanat
MRI lelet SCHMOLR csomok
Mitől lehet ez?