Zsibbadó kézfej éjjel

Kedves Doktornő, Doktor úr!

Éjjelente, ha hanyatt fekve alszom (nem fekszem a kezemen) , elzsibbad a jobb kézfejem. Vannak gerincfájdalmaim, ülőmunkát végzek, voltam már MRI-n, ahol azonban nem találtak semmi különös elváltozást, jártam már gyógytornára is, (akkor azért javult a helyzet) , sőt nyakmerevítőt is kaptam ideiglenes használatra. Egy ideig jobb volt a helyzet, de most megint előjött a zsibbadás. Érdeklődöm, hogy mi lehet ennek az oka, és hogy most már vélhetően ez végig fog kísérni az életemen? van erre valami végleges megoldási lehetőség, vagy csak annyi, hogy továbbra is járjak gyógytornára. Nagyon szeretek sportolni, főként gerinkímélő aerobicra igyekszem járni egy ideje, de egy-egy óra után erőteljesebben érzem a hátfájást. attól tartok, hogy le kell mondanom az aerobicról..: (

köszönöm válaszukat.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza zsibbadás témában

Tisztelt Kérdező!

A kézszibbadásnak nemcsak a nyaki gerinc eltérsei lehetnek az okai, hanem számos egyéb eltérés, pl. nagyon gyakran különböző alagút szindrómák. Ennek kizárására neurológiai vizsgálat, ENG, azaz idegvezetéses vizsgálat javasolt. Addig is próbáljon B vitamin készítményt szedni!

 Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia

Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
Kérdés: 2009. június 12., 21:18; Megválaszolva: 2009. június 12., 21:18
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)
Bokaduzzanat
MRI lelet SCHMOLR csomok
Mitől lehet ez?