Zsibbadó kézfej éjjel

Kedves Doktornő, Doktor úr!

Éjjelente, ha hanyatt fekve alszom (nem fekszem a kezemen), elzsibbad a jobb kézfejem. Vannak gerincfájdalmaim, ülőmunkát végzek, voltam már MRI-n, ahol azonban nem találtak semmi különös elváltozást, jártam már gyógytornára is, (akkor azért javult a helyzet), sőt nyakmerevítőt is kaptam ideiglenes használatra. Egy ideig jobb volt a helyzet, de most megint előjött a zsibbadás. Érdeklődöm, hogy mi lehet ennek az oka, és hogy most már vélhetően ez végig fog kísérni az életemen? van erre valami végleges megoldási lehetőség, vagy csak annyi, hogy továbbra is járjak gyógytornára. Nagyon szeretek sportolni, főként gerinkímélő aerobicra igyekszem járni egy ideje, de egy-egy óra után erőteljesebben érzem a hátfájást. attól tartok, hogy le kell mondanom az aerobicról..: (

köszönöm válaszukat.

WEBBeteg szakértő válasza zsibbadás témában

Tisztelt Kérdező! A kézszibbadásnak nemcsak a nyaki gerinc eltérsei lehetnek az okai, hanem számos egyéb eltérés, pl. nagyon gyakran különböző alagút szindrómák. Ennek kizárására neurológiai vizsgálat, ENG, azaz idegvezetéses vizsgálat javasolt. Addig is próbáljon B vitamin készítményt szedni!  Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. június 12.

Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések

Féloldali zsiborgás
Tisztelt Dr. Nő! Olyan kérdéssel fordulok önhöz, terhességem alatt jelentkezett elősször a bal arconban ilyen enyhe zsiborgó érzés mintha mászkálnának valamik...
Karzsibbadás
Tisztelt Doktor Úr! Kb. 2 hónapja tartó éjszakai/hajnali kétoldali karzsibbadás kapcsán írtam Önnek korábban is. Most ismét szeretnék tanácsot kérni. Elég...
Sclerosis Multiplex?
Tisztelt Doktor Úr! Kb. 3 hónapja jelentkezett bizonyos időközönként egyoldali (bal) fülcsengés, pontosabban egy nagyon halk folyamatos sípolás, ami aztán...
Visszatérő Kézfej zsibbadás
Kedves Doktor Úr! Korábban már fennállt ez a problémám, de egy időre kezelés nélkül megoldódott, most azonban ismét visszatért. Hirtelen, egyik percről a...
Libabőr a combon
Három hete egy adott ponton elkezd libabőrözni a jobb combom külső fele, egy olyan kb. tenyérnyi területen. Nem zsibbad a combom, nem gyengül el, olyan,...
Zsibbadás és szédülés
Kedves Doktor Úr! Olyan problémával fordulnék ön felé, hogy körülbelül egy hete, elzsibbadt a bal kisujjam, majd tovább az ujjaim, aztán a jobb kezemen...