Vádli sérülés

Egy hirtelen elinduláskor éles fájdalmat éreztem a vádlimban, majd ezután csak sarkon tudttam lépni mert ha teljes talpal próbáltam iszonyatosan fájt. Nincs bedagadva sem bekékülve. A 8 hónapos kisbabámmal és 3 éves gyermekkemmel vagyok itthon, ezért nem tudok most orvoshoz eljutni. Az lenne a kérdésem meg tudnám e én állapitani, hogy csak rándulás vagy esetleg izomszakadásom van.Köszönettel: Bagó Júlia

WEBBeteg szakértő válasza vádli sérülés témában

Kedves Júlia!

Nagyobb megterhelés nélküli ún. spontán izomruptura nagyon ritkán szokott előfordulni, másrészt pedig a vádli alakja megváltozik, és be is dagadt volna valószínűleg a lába. Inkább rándulásra gondolok az Ön esetében. Pihentetés, gyulladáscsökkentő kenőcs használata javasolt, esetleg be is fáslizhatja ezt a területet.

Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia

  Kedves Júlia!

 Mindenképpen érdemes egy lágyrész-UH vizsgálatot csinálni, ez kb. 10 percet vesz igénybe, mert igazán ezzel állapítható meg, hogy van-e szakadás.Teljes szakadás nyilván nincs, mert akkor nem tudna járni, részleges szakadás lehet, de ezt nem szoktuk operálni, kímélet, fájdalomcsillapító, ill. Lioton gél, esetleg fásli használatát javasoljuk ilyenkor.Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus

WEBBeteg szakértő
Dr. Juhász Csaba, traumatológus
Kérdés: 2009. június 24., 13:50 ;Megválaszolva: 2009. június 24., 13:50
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Ez normális hogy még érzek görcsös...
Jobb térd MR vizsgálatának...
Csontsűrűség
Gerinc elcsúszás
Üdvözlöm Édesanyámnak aki 1955 ben született , (60 kg 160 cm magas.) El kezdett mozgás közben zsibadni a jobb lába a kerékpározás is kellemetlen...
Gerinc elcsúszás
Üdvözlöm Édesanyámnak aki 1955 ben született , (60 kg 160 cm magas.) El kezdett mozgás közben zsibadni a jobb lába a kerékpározás is kellemetlen...