Vádli sérülés

Egy hirtelen elinduláskor éles fájdalmat éreztem a vádlimban, majd ezután csak sarkon tudttam lépni mert ha teljes talpal próbáltam iszonyatosan fájt. Nincs bedagadva sem bekékülve. A 8 hónapos kisbabámmal és 3 éves gyermekkemmel vagyok itthon, ezért nem tudok most orvoshoz eljutni. Az lenne a kérdésem meg tudnám e én állapitani, hogy csak rándulás vagy esetleg izomszakadásom van. Köszönettel: Bagó Júlia

WEBBeteg szakértő válasza vádli sérülés témában

Kedves Júlia! Nagyobb megterhelés nélküli ún. spontán izomruptura nagyon ritkán szokott előfordulni, másrészt pedig a vádli alakja megváltozik, és be is dagadt volna valószínűleg a lába. Inkább rándulásra gondolok az Ön esetében. Pihentetés, gyulladáscsökkentő kenőcs használata javasolt, esetleg be is fáslizhatja ezt a területet. Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia   Kedves Júlia!  Mindenképpen érdemes egy lágyrész-UH vizsgálatot csinálni, ez kb. 10 percet vesz igénybe, mert igazán ezzel állapítható meg, hogy van-e szakadás.Teljes szakadás nyilván nincs, mert akkor nem tudna járni, részleges szakadás lehet, de ezt nem szoktuk operálni, kímélet, fájdalomcsillapító, ill. Lioton gél, esetleg fásli használatát javasoljuk ilyenkor.Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. június 24.

Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések

Öregujj törés gyógyulása
Bal térd MR értelmezése, tanácsadás
Porckopás és táplálékkiegészitők
Pattanó ujj műtét után
Hátba nyílaló fájdalom
Sacroileitis, MRI lelet vélemény kérés
Tisztelt Doktornő!, Derékfájdalom miatt röntgen után MRI-re utaltak tovább, ahol az alábbi leírást kaptam: , ,Mindkét oldalon a sacroiliacialis ízületi...