SNSA + terhesség

Kedves Doktor Úr/Nő!

24 éves korom óta vannak problémáim a gerincemmel. Gyakorlatilag mindenhol voltam ahol lehetett és a legtöbb vizsgálaton már átestem. Eleinte nem igazán tudták mi a diagnózis. Csípőfájdalommal indult - gyulladásos tünetekkel kísérve, amelyet követett egy Salmonellás megbetegedés, ami után csak romlott a helyzet.

Évente szemgyulladásom volt - és váltakozva ugyan, de mindenhol megjelent a fájdalom a hátamban és a csípőmben. 2007. januárjában derült ki végülis, hogy SNSA-m van - abból is Bechterew gyanú. Ezután kerestem rá a neten a Bechterew-re, amit aztán elolvasva szinte minden tünet és folyamat egybevágott az én betegségemmel.

Az utóbbi 1 évben 2 vetélésen estem át. Gyógyszereket már nem szedek a hátamra, csak gyógytornázom. A kérdésem az lenne, hogy befolyásolhatta-e az SNSA a terhességeimet?

Válaszát előre is köszönöm!

Anna

 

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza SNSA témában

Kedves Anna!

A betegség nem hajlamosít vetélésekre, sőt a terhesség lefolyása is nagyon hasonló, az egészséges nőkéhez, nem származik hátránya sem Önnek, sem pedig a babának!

Így ha már nem szed semmilyen gyógyszert, akkor más oka lehet a vetélésnek.Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia

Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
Kérdés: 2009. június 10., 22:10; Megválaszolva: 2009. június 10., 22:10
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)
Bokaduzzanat
MRI lelet SCHMOLR csomok
Mitől lehet ez?