Tölcsérmellkas

Tisztelt Dr. Nő/Úr!

Van egy 17 éves fiunk, akinek bal oldali mellkasdeformitása van, tölcsérmellkas.

Kicsi korában nem volt feltűnő, a háziorvos szerint "majd kinövi", amikor tizenéves korában nagyranőtt nagyon feltűnő lett.  Kb. 6 éve gyógyúszásra jár, 2 éve gyógytornázik, sokszor panaszkodik, hogy fáj a bal mellkasa. Ortopédiára évente járunk, folyamatos úszást és tornát javasoltak, a kezelőorvos szerint nem fájhat az a testrész amire a fiam panaszokodik. Az lenne a kérdésem, hogy ez így rendben  van-e, nincs-e más megoldás? A válaszát előre is köszönöm!

Egy aggódó anyuka

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza a tölcsérmellkas témában

Kedves Kérdező!

Nem tudom mekkora lehet a fia mellkasdeformitása, de ha gyógytornát illetve gyógyúszást javasoltak, akkor szerencsére műteni nem kell (egyes esetekben sajnos nagyon nagy a mellkasdeformitás és műtéti úton orvosolható). Azt, hogy a fájdalmat mi okozhatja? Egy-egy rosszabb mozdulat, izombecsípődés? A mellkason belül a fájdalmat a mellhártya izgalma okozhatja, a mellkasfalon pedig a fájdalom lehet csont vagy izomeredetű. Én inkább e két utóbbira gondolok. Próbáljanak meg elmenni egy reumatológia szakrendelésre, ott fény derülhet a fájdalom okára.

Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász

Kérdés: 2009. június 08., 14:39; Megválaszolva: 2011. október 05., 11:53
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma
Rotator köpeny syndroma
Csípőfájdalom