• Bütyökműtét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!

        2009.6.24-én nagy elhatározás árán lézeres bütyökműtétem lesz a jobb lábamon.

        Kérdéseim az utókezeléssel kapcsolatosak inkább, azt szeretném megtudni, mire kell figyelni, mennyi a gyógyulási idő, mennyi esélye van h. újra kialakul, gipszelés szükséges-e?

        Láttam már műtött betegen olyan, talán szivacsból készült papucs-szerűséget, mint amilyet a gipszelt lábú betegeknél - lényegében a sarokra nehezedésért felelhet ill. hogy a műtött terület legkevésbé terhelődjön - ilyet hogyan, hol lehet beszerezni? OEP támogatás van-e rá, vényköteles?

        A sebkötözés megoldható-e házilag? (az orvos elég messze praktizál, az otthonom közelében viszont van kerületi szakorvosi rendelő - oda könnyebben eljutnék, ha nem feltétlenül szükséges a kötéscseréhez a szakorvos jelenléte)

         

        Válaszait előre is nagyon köszönöm, további kellemes hetet kívánok!

         

        Üdvözlettel:

        Majoros Brigitta

        WEBBeteg szakértő válasza a bütyök műtét témában

        Kedves Brigitta!
         
        A lézer csak egyfajta kés. Az ilyen műtétek lényege az I-es ujj tengelyének a megfelelő helyzetbe állítása átvágással. Általában 1 napos sebészet keretében ( 1 napi bentfekvéssel) történik.
         
        A lábat a műtét után hetekig tehermentesíteni kell, tehát a külső lábélen kell járni, amíg az összecsontosodik. ( Ez kb 6 hét). Járótalp többek közt a  Johnson and Johnson cégnek van, amit Gyógyászati Segédeszköz Boltban lehet beszerezni, nem vényköteles, OEP támogatás nincs rajta. Mivel elég drága 5-6 e Ft, ezért úgyanazt a célt szolgálja, ha egy számmal nagyobb merev talpú papucsot használ.
         
        Sebkötözés általában hetente történik( ha nincs sebgyógyulási zavar), ami a közelében lévő sebészeti, vagy ortopédiai szakrendelőben is megoldható. Varratszedéskor célszerű az operáló orvost felkeresni. 
         

        Üdvözlettel: Dr. Póti László, ortopéd szakorvos


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-07-07 11:10:16; Megválaszolva: 2011. október 05., 11:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés