• Boka MR vizsgálatom eredménye

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor ÚrNő!

        Leletemben ez szerepel:

        A felső ugróizület rése szűkebb. Az izületekben laterálisan kis folyadékfelszaporodás van.Csontvelő oedema nem látható. Az ízfelszíneken durvább eltérés nem látszik.Kevés folyadék a belboka mellett lefutó inak mentén is megfigyelhető. Az izületi peremek kihegyezettek.Elszórtan a lábtőcsontokban egy-egy kis compacta sziget látszik. A capput tali dorsalis peremén kis osteophyta van. Mérsékelt arthrosisra utaló jelek.Osteochondritis dissecans nem látható.

        Szeretném megtudni, hogy ezek mit jelentenek.Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a boka MR témában

        Tisztelt Kérdező!

         A folyadékfelszaporodás mellett durva ízületi eltérés nincsen, a peremszéli kihegyezettség, illetve az osteophyta meszes felrakódást jelent mindkettő. Porcleválás sincsen.

        Ez a folyadék lehet sérülés, vagy gyulladás következménye, nem tudom, hogy milyen panaszok miatt végezték eredendően az MR felvételt.

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-08 09:28:54; Megválaszolva: 2011. október 05., 10:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: