• 50 éves szomszédasszonyom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        üdvözlöm!

        3és féléve kerékpáros baleset során combnyaktörést szenvedett, amit megoperáltak. a csontritkulás miatt ez nem lett végleges megoldás - fájdalmas, bicegő járás -  tavaly decemberben protézist tettek be. 3 hónap után elküldték dolgozni. -ápolónő - 1 hónap múlva erős bokaizületi fájdalmai lettek bedagadt, bepirosodott. ez a térdizületen is jelentkezett. -nem tart meg a lábam-. ortopéd orvos szerint semmi elváltozás. rheumatológus szerint pihentetni kell a lábát. két hete fekszik, szinte egész nap. ma kontrollon volt, mire hazaért nagyon bedagadt a bokája és piros lett a bőre. javaslat megint csak annyi, pihentesse. a fekvéstől térdrészen javult, boka rosszabb lett. vízhajtóval is próbálkoztak. semmi eredmény.csak fájdalom csillapítót szed jelenleg. munkája miatt ez nagyon nagy probléma.

        válaszát köszönöm előre is

        WEBBeteg szakértő válasza a dagadt boka témában

        Tisztelt Kérdező!

        A dagadás, duzzanat hátterében mindenképpen gyulladást kell feltételezni. Ez lehet e megerőltetés következménye, vagy egyéb gyulladás, pl. köszvény, illetve ki kell zárni a csontvelőgyulladás lehetőségét is. Nem tudom, hogy készült-e rtg, vagy UH vizsgálat az érintett részekről, illetve friss laborvizsgálatra is szükség lenne, melyben egy CRP érték alapján tudnak tájékozódni, hogy van-e a szervezetben gyulladás. Ami még szóba jön, hogy esetleg keringési zavar okozza a tüneteket, de ez kevésbé valószínű.
        Ezt a reumatológián kellene elvégezni, hogy tisztán lehessen látni, mert a pihentetés önmagában nem lesz elég!

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-08 19:44:55; Megválaszolva: 2011. október 05., 10:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: