Csípő

Tisztelt Dr.!

Édesanyám csípőficammal született. Most 41 éves és nagyon el vagyok keseredve, mert egy véletlen vizsgálat alapján azt diagnoztizálták, hogy a jobb csípőcsont 2 cm-rel előre kimozdult, tele van cisztákkal és a csípőcsont berepedt.Protézis műtétet javasolta egy térdspecialista orvos.

A kérdésem az lenne ezek alapján mekkora a baj? Lehet ezt műteni és ha igen milyen módszerrel mert többről is olvastam? Élhet-e a műtét után újra "tökéletes" életet? Mennyi a valószínűsége, hogy rövidebb vagy hosszabb lesz a lába?

Köszönöm őszinte válaszát:Bernadett

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza a csípőprotézis témában

Kedves Bernadett!

  41 éves korban még kissé korai a protézis beültetése, de amennyiben olyan a csípő állapota, ahogyan az levelében leírta, és édesanyjának fájdalmas panaszai vannak, érdemes elvégezni a beavatkozást.Persze, könnyebb erről a klinikai kép és rtg felvétel alapján nyilatkozni.Ismert dolog, hogy a gyermekkorban nem jól kezelt csípőficamos betegeknek hamarabb "kopik" az ízületük, így hamarabb van szükség protézis beültetésére. A jól elvégzett műtét után panaszmentes életet élhet, műtét során pedig korrigálni a végtaghossz-különbséget, mert a leírtak alapján most biztosan nem egyforma a hossz. 

 

Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus

Kérdés: 2009. június 17., 11:25; Megválaszolva: 2011. október 05., 09:30
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Boka sérülés
Térdprobléma
Rotator köpeny syndroma
Csípőfájdalom
Jobb térd MRI és UH eredménye