Hirdetés
      • Csonthártya vagy ínhüvelygyulladás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Válaszadó!

        Édesapám nevében írok, aki a következő problémával küzd: (A munkája során eléggé igénybe veszi a karját, ezért ez is okozhatja az alábbi tüneteket: ) Már majdnem egy hónapja folyamatosan erős szúró fájdalmat érez a felkarjában, és az alkarjában is a csont környékén, idézem: " mintha valami belül rágná a csontomat", valamint fájlalja a könyökét, és a fájdalom átterjedt a lapockájára, illetve a gerincére is egy ideje, de elmondása szerint az nem annyira "vészes". A mutatóujja zsibbad, de a kezeit ökölbe tudja szorítani különösebb probléma nélkül. Első gondolatunk az ínhüvelygyulladás volt, de nem vagyunk biztosak benne, hogy akkor a csont közelében jelentkezne a fájdalom.
        Azt szeretném kérdezni, hogy Ön szerint milyen betegség lehet az oka ennek, és milyen kezelést javasolna? Nem nagyon tudja pihentetni, hiszen egész héten dolgozik, a munkából pedig nem igazán szeretne hiányozni. Tudna esetleg valamit ajánlani, amivel enyhíteni tudnánk a fájdalmát, és ami esetleg munka mellett is a segítségére lenne?
        Válaszát előre is köszönöm.

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a csontfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        Én a leírás alapján inkább arra gondolok, hogy a könyökízületnél lehet probléma, mégpedig vagy a belső, vagy pedig a külső porcrész gyulladása. Ez szokványosabb nevén a teniszkönyök, vagy golfkönyök. Ez természetesen nemcsak a fenti sportok következtében alakulhat ki, hanem pl. tartós számítógép egér használat következtében is. A fájdalom kisugárzik az ujjakig, mert az itt futó ideg is nyomás alá kerülhet.
        Reumatológiai szakrendelésre menjen el, addig is gyulladáscsökkentő kenőcsöt próbálon a könyökbe masszírozni!

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-06-08 19:30:41; Megválaszolva: 2011. október 05., 06:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés