• Autoimmun?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Az orvosok nem igen találnak választ a betegségemre. A lényeg, hogy gyakran bedagad a jobb vagy a bal kezem. Autoimmun (MCTD) betegségre gyanakodnak, de teljesen megerősíteni senki sem tudta.

        Üdvözlettel: Gáspár Gáborné (Csilla)

        WEBBeteg szakértő válasza a bedagadt kéz témában

        Kedves Csilla!

        A kép alapján nem MCTD-re gyanakszom. Ahogyan látom, teljesen azsimmetrikus a duzzanat, tehát csak egyik kézen jelentkezik egyidőben.
        Ha esetleg Debrecen közelében lakik, vagy el tud jönni, szívesen megnézem a reumatológiai szakrendelésen! Ha nem tud eljönni, akkor is mindenképpen jelentkezzen reumatológián. Meg kell nézni a laborokat, kézfelvételt, esetleg izotópos vizsgálatot végezni. Sok egyéb kérdés is felmerül. Ahhoz, hogy  megtudjuk mondani a betegség okát, még egyéb dolgokat is tudni kell. Pl. érte-e valamin sérülés bármelyik kezét, volt-e csonttörés? Szokott-e más ízület is beduzzadni? Láz van-e? Vállfájdalom van-e? Cujkobetegség, érszűkület van-e?

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-03 21:01:44; Megválaszolva: 2011. október 05., 06:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: