Hirdetés
      • Izületi probléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Úr!
        Kb 2-3 hónapja szinte mindenem elkezdett ropogni kattogni és arra gyanakodtam hogy túlzásba vittem a súlyzós edzést! Elkezdtem pihenni de az állapotom nem javult elmentem vérvételre mert arra gyanakodtam h esetleg vmi hiánya okozza a ropogást és ezt az általános gyengeséget amit érzek (mindenem ropog, az ujjaim a gerincem a lábaim amire nem is edzettem a nyakam) a vérvétel nem mutatott ki semmit e és az orvos azt mondta ha ropog h ropogjon... Felirattam Masszázst hátha túl kötöttek az izmok de ez se vált be. Mostanra minden ötletem kifogyott, szedek izület védő komplexet, c vitamint de igazábol az problémám h nem tudom h mi az oka (talán izületi kopás? még csak 19 éves vok) Olyan mintha mindenem gyenge lenne már a gépeléstől elfárad a vállam:s Szúró fájdalmaim nincsenek de pl a kar felemelésekor érzem a hátamban hogy mozog a csont meg roppan a vállam... (arrra is gyanakodtam h esetleg a táplálékkiegészitők okozták de szedésüket már hónapok óta szüneteltetem (fehérje, kreatin)Vha rendbe jön ez vagy örökre szenvednem kell ettől? Van vmi ötlete a doktor úrnak mi okozhatja?
        Válaszát előre is kösznöm

        WEBBeteg szakértő válasza a ízületi ropogás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A kattogás, vagy tapintható súrlódás leggyakoribb oka valóban a porckopás, de ez 19 évesen nem jellemző. Csak olyan esetben jelentkezik fiatalabb korban, ha sporttevékenység miatt extrém terhelésnek vannak kitéve bizonyos ízületek, pl. súlyemelőknél. A ropogás az Ön esetében sokkal inkább alkati dolog lehet. Porcerősítő készítmény kúraszerű szedésével, illetve a táplálkozásból érdemes  minden olyan tényezőt kiiktatni, mely porcpusztító hatású lehet, és beépíteni olyanokat, mely antioxidans hatással bír (sok C-vitamint tartalmazó élelmiszerek).

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-01 23:19:49; Megválaszolva: 2011. október 04., 14:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: