• Csontszcintigráfiai lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Szeretném megkérdezni, hogy a köv.-en leírtak mit jelentenek. Sajnos időpontot csak októberre kaptam az orvoshoz. A gerinc radipharmacon felvétele inhomogénen fokozott, a lumbális szakaszon kifejezettebben. A vállízületek-jobb oldalon kifejezettebben, -jobb csuklóizületek, csípőízületek, térdízületek, bokaízületek, lábtőcsontok, MTB ízűletek vetületében az aktívitás felvétel fokozott. A sacroaliacalis indek:jobb oldalon =1, 02(normális), Bal oldalon= 1, 11(normális) A maxillában bal oldalon kis körülírt halmozás. Vélemény: A leírt eltérések multiplex ízületi folymatnak megfelelnek, sacroileitisre utaló jel nem látható. Kérem szíveskedjen válaszolni részemre! Köszönettel: Zsuzsanna

        WEBBeteg szakértő válasza a csontszcintigráfiai lelet témában

        Kedves Zsuzsanna!

        Nehéz látatlanban, csak a leírás alapján értékelni egy szcintigráfiás leletet. A látott kép, illetve a beteg panaszai is nagyon fontosak a pontos diagnózishoz. Maga az izotóphalmozás lehet gyulladásos folyamat következménye, de ugyanakkor bizonyos degeneratív eltérések, kopás esetén is lehet halmozás, de a két kép egy kissé eltérő. (ezen kívül daganatos betegségben is, de ez itt nem jön szóba). A vélemény óvatosan van megfogalmazva, mert a multiplex ízületi folyamat egy semmitmondó leírás, a folyamat lényegét ebből nem tudjuk meg. Tudni kell, hogy szoktak-e dagadni a fenti ízületek, laborokban van-e gyorsult süllyedés, pl?   Ha mindezek megvannak, akkor nem lenne jó októberig várni!

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-01 23:15:03; Megválaszolva: 2011. október 04., 14:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon
        Készülj fel a második hullámra!