Rehabilitáció

30 éves vagyok, fél éve diagnosztizáltak nálam Wilson kórt, amelyre 3 hónapja szedem a Metalcaptase nevű gyógyszert. Tünetként spasticus torticollist állapítottak meg. A tüneteim a fejem görcsösen húzódik hátra és remeg is, és ez a remegés is görcsös. A fejbiccentő izom görcsös összehúzódása okozza ezeket a tüneteket. Az orvos szerint van esély a tünetmentesség elérésére. De azt vettem észre, hogy a fejemet bal oldalra döntve tartom, a jobb vállam viszont kicsit lejjebb, mint a balt. A fejem mozgatásakor nem ropogás hallatszik, hanem olyan hangok mintha csontok súrlódnának össze. Röntgen és MRI felvétel készült a nyakamról, igaz fél évvel ezelőtt, akkor még nem volt észlelhető semmilyen elváltozás. Ezek a hangok utalhatnak arra, hogy már kialakult valamilyen elváltozás?   Jót tesz-e neki, ha mozgatom, tornáztatom? A fej oldalra döntése és a váll lejjebb tartása gondolom nem fog elmúlni a gyógyszeres kezeléssel, ennek javítására, helyreállítására van valami mód? Szeretnék minél előbb meggyógyulni és ismét teljes életet élni.

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza a Wilson kór témában

Tisztelt Kérdező!

Mint ahogyan írja, nem a nyaki gerincnál van a probléma, hanem az izomzat görcsös összehúzódása okozza a panaszait. Ez okozza a jellegzetes aszimmetriás tartást is. Ennek legjobb gyógymódja a rendszeres torna, illletve fizioterápiás kezelés, UH segíthet még, Kérjen segítséget reumatológustól!

 

Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia

Kérdés: 2009. május 27., 09:37; Megválaszolva: 2011. október 04., 10:17
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Boka sérülés
Térdprobléma
Rotator köpeny syndroma
Csípőfájdalom
Jobb térd MRI és UH eredménye