Tisztelt Doktornő!

Férjem mozgásszervi panaszaira ("recseg-ropog" a térde, nyaka, kulcscsontja stb. főleg fizikai megterhelés során - edzés, kerti munka stb.) vásásroltunk Béres Porcerő tablettát. A dobozon az látható, hogy napi 3x2 tablettát kell bevenni (szerintem az 1 db tabletta is elég) , de eléggé megilyesztett, hogy ráírták, a dobozra, hogy mielőtt elkezdi szedni, konzultáljon orvossal. Férjemnek nincs allergiája a különböző - hal, rák, kagyló félékre (dobozon ez is kikötés volt) .

Kicsit megijedtünk, tényleg szükséges-e pl. körzeti orvossal beszélni, mielőtt elkezdni (hozzáteszem a körzeti orvos szerintem elküli melegebb égtájra, ha ilyen miatt felkeresi Őt)? Vagy tartalmazhat valami veszélyes anyagot a gyógyszer?

Válaszát előre is köszönöm! Mercédesz

WEBBeteg Szakértő válasza porcerősítő témában

Kedves Mercedesz!

Véleményem szerint nyugodtan szedheti a férje a porcerősítőt, mert ezek a termékek csak ismert hatóanyagokat tartalmaznak. Az természetes, hogy bizonyos embereknél allergiás reakció jelentkezhet, ez minden gyógyszererre, idegen anyagra érvényes, ami a szervezetbe kerül. Sajnos ez nem kiszámítható, hogy bizonyos fűszerre pl. hogyan reagál az immunrendszerünk. Azt is csak a biztonság kedvéért írják rá, hogy kérdezze meg az orvosát, mielőtt elkezdi szedni, de úgy gondolom, hogy ez szintén túlzott óvatosság.

Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia

Kérdés: 2009. május 18., 22:30 ;Megválaszolva: 2011. október 03., 10:01
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Porcerősítő készítmények
Tisztelt webbeteg orvos! Porcok erősítésére kaptam két termék nevet. Szeretnék kérdezni róluk. Az egyik a KURKUMA a másik a ZSELATIN POR....
porcerősitő
Jónapot. Glükozamin port (GOOL) lehet reggel is fogyasztani vagy inkább délután étkezések után kellene? A dobozon az áll, hogy 2-3 hónapig kell...
Synotabs
Ajánlotta a doktornőm ezt a gyógyszert, melyet eddig nem ismertem. (Hasonlókkal próbálkoztam eddig is.) Az érdekelne, hogy ennek injekciós változata,...
Kattogás
    Kedves Dr. / Dr. Nő! Több éve kattogtatom kezem lábam ahol csak tudom, elég sürün... most észre vettem, hogy torna után jobban kattogom!...
MRI kiértékelés