• Krónikus sarokgyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kb. egy hónapja, csak a jobb lábam talpi sarokrészén, egyre erősödő fájdalmat érzek.

        Ez a fájdalom csökken a "bejáródás" után, de ismét előjön a ülést, vagy a hosszabb pihenést, pl. a reggeli felkelést követően.

        Úgy gondoltam, hogy a mozgással, a járással előbb-utóbb rendbe jövök, de sajnos az ellenkezőjét tapasztalom. Már az esti lefekvést követően is, a mindennapos, hanyattfekvő pozícióban és felhúzott lábakkal folytatott olvasásnál is fokozatosan, és szinte az éles fájásig erősödik ez az érzet, mely miatt a lábamat kénytelen vagyok kinyújtani ahhoz, hogy a fájdalom megszűnjön.

        Ismerőseim tanácsára talpmasszásra kezdtem járni, de a már felvett négy kezelést követően nem tapasztalok semmiféle javulást.

        Most, hogy ma a neten elovastam a hasonlónak vélt sarkantyús fájdalomról szóló írásukat, felvetődött bennem a kérdés, vajon helyes-e esetemben a talpmasszírozás folytatása, mely értelmezésem szerint eshetőleg éppen az ellentétes hatást is kiválthatja?

        Mindenesetre, az általam eddig elképzelt esténkénti 1/2-3/4 órás gyaloglási terápiát abbahagyom, és napközben is mindenhová kerékpárral fogok menni, hogy megfigyelhessem,   állapotom ennek következtében változik-e.

        A feltett kérdésemre pedig várom szíves válaszukat, melyet előre is köszönök!

        Tisztelettel: Lóczi Mihály

        WEBBeteg szakértő válasza a sarokfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        Nem tartom helyesnek a mozgásterápiát egyelőre, inkább próbálja meg kímélni, pihentetni a lábát. Valószínűleg az Achilles ín tapadásánal van gyulladás. Ha nem szűnik a fáhűjdalom, érdemes lenne egy reumatológiai vagy ortopédiai rendelést felkeresni, mert akkor UH, és rtg vizsgálatra is szükség lehet.

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-22 11:50:20; Megválaszolva: 2011. október 03., 09:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: