Hirdetés
      • Fáradékonyság és izomgyengeség! Mitől?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Nő/Úr!

        22éves férfi vagyok, a panaszaim a következők lennének.

        A panaszaim a 2hónappal ezelőtti megfázásom után keletkeztek. Amikor is 1 hétig lázas voltam és nyelési problémim is voltak, valamint a fülem is fájt nyeléskor. A következő héten ezek elmúltak, de akkor köhögtem és köpetet ürítettem (sárgás-zöld színű). Sajnos nem tudotam háziorvoshoz menni, ezért otthon kúráltam ki magam, de rá 2hétre egyik reggel úgy keltem, hogy fáj a  bal vállam és a nyakam. Ekkor azt hittem, hogy csak elaldutam, de később már a bal karomba is zsibbadt, bizsergett és olyan volt mintha izomlázam lenne. Ekkor elmentem a háziorvosomhoz, aki csak Voltaren 50mg-os gyógyszert írt fel. A panaszaim enyhűltek a karomban, de a ládamban és a csípőmben, derék tájon is megjelentek. Ekkor visszamentem ismét amikor is a számba is belenéztek és kiderült, hogy a bal mandulám meg van nagyobbodva. Elküldtek vér és vizelet vizsgálatra. Minden érték jó, csak az AST-m lett 1336 a 200as megengedetthez. Így kiderült, hogy Streptococcus fertőzésem van ezért antibiotikumot kaptam Aktil Duo-t 2 hétig. A végtag fájdalmaim enyhűltek, de nem múltek el, viszont a mandulám ugyan oylan nagy mint a kezelés előtt. Voltam fül-orr-gégészeten is. Ott az egyik orvos azt mondta, hogy ez egy heges góc és ki kellene szedni, a másik viszont megnyomkodta és genny nem jött ki belőle így elküldött reumatológiára. A reumatológia előtt még volt egy ismételt vér és vizelet vizsgálatom, amiben az AST szintem csökkent 933-ra, de a Se C-reaktiv protein szintem emelkedett 7, 10-re, valamint a Neutrophil% 77, 4 re növekedett a Lymphocyta% 14, 8-ra csökkent és az Absz. neutrophil szintem is csökkent 1, 00. Ezek minimális eltérések a megengedetthez képest, a többi eredmény szintén jó.
        A reumatológus is megvizsgált. A leleten ez olvasható: astenias alkat bo. convex D L scoliosis, C L S gerinc mér. kötött, mko. subclavia fölött zörej nem észlelhető. Ez gondolom a meglévő gerinc ferdülésemre utal. Az izom fájdalmaimra és a fáradékonyságomra, annyit mondott, hogy összefüggésben lehet a mandulámmal és felírt B1 vitamint, valamint vérvételt és vizeletet kért amiben CK és LDH-t vizsgáltatott. Ez a vér és vizelet labor is meg volt, és a CK-m, LDH-m és a Reuma faktorom is jó viszont csökkent a Se C-reaktiv protein szintem 5, 6-ra, de most a Neutrphil%-om csökkent 46, 1-re és a Lymphocyta%-om növekedett 42, 1-ra valamint az Absz. neutrphil és lymphocyta számom csökkent minimálisan, a többi érték szintén jó.
        A bal mandulám még midníg ugyan olyan nagy, de panaszt nem okoz, csak néha a nyelésnél.

        Így nem tudom mi lehet az oka a fáradékonyságomnak és az izomgyengeségnek? Lehet a megfázás utáni immungyengeség, vitamin hiány és nem is nagyon mozogtam...

        Kérem mondjon Ön is véleményt!

        Köszönettel: K.Ádám

        WEBBeteg szakértő válasza a streptococcus agalactiae témában

        Kedves Ádám!

        Sajnos ezek a panaszok még tovább elhúzódhatnak, mint ahogyan a laboreredmények normalizálódnak. Emellett persze a vitaminhiány, vagy a tartós inaktivitás is okozhatja ezeket a panaszokat. Próbálja meg fokozatosan egyre többet terhelni magát. valósztínűleg 1 hónapon belül megszűnnek ezek a panaszok, a laboreredmények megnyugtatóak!

        Dr. Szamosi Szilvia belgyógyász-reumatológus

         

        Kedves Kérdező!
         
        Felső légúti hurutok gyakori kísérője lehet az izomfájdalom. A garatmandula krónikus gyulladása állhat az emelkedett AST érték hátterében. Egy esetleges mandulaműtét javasolt lehet.
         

        Üdvözlettel: Dr. Lengyel Csongor, fül-orr-gégész


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-27 09:15:04; Megválaszolva: 2011. október 03., 06:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: