Hirdetés
      • Derékfájás, gerincferdülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        38 éves három gyermekes anyuka vagyok. Gyerek korom óta tudok gerincferdülésemről, de az utóbbi időben nagyon fájt a derekam. Elmentem a háziorvosomhoz, aki elküldött röntgenre. A lelet a következő volt: " Enyhe fokú balra konvex torsiós scoliosis, a lumbalis lordosis az alsó harmadban fokozott. A praesacralis porckorong dorsalisan laposabb, a csigolyatestek épek. Az S-1 részlegesen lumbalisalodott. A sacrumon ujjnyi széles spina bifida. Sacroileitis 1.u."

        Kérem írja meg nekem pontosan mit is jelent ez. Érdemes ezzel szakorvoshoz fordulnom, vagy meg kell tanuljak ezzel a fájdalommal élni?! Mit tehetek, hogy helyre jöjjön a derekam?

        Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Hegedűs Krisztina

        WEBBeteg szakértő válasza a Derékfájás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A rtg leleten vannak olyan eltérések, amelyek tartási rendellenesség következményei, illetve részben fejlődési variáns, de van olyan eltérés is, amely mindenképpen további reumatológiai szakorvosi vizsgálatot indokol.
        A scoliosis gerincferdülést jelent, a deréktájon pedig a normálisan is meglévő hátrafelé ívelő görbület fokozott. A keresztcsontnál egy része a gerinccsatornának nyitott, nem megfelelően csontosodott össze a keresztcsont. A sacroileitis viszont gyulladást jelent, melyet meg kellene vizsgálni, mert annak a kezelése is más. Meg kellene nézni, hogy a laborokban van-e eltérés, illetve a gerincmozgásokat megvizsgálni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-19 13:58:02; Megválaszolva: 2011. október 03., 06:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: