• Torna

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr / Doktornő!

        Szeretném megkérdezni, hogy a következő diagnózissal használhatom-e a szobakerékpárt: a synovialis folyadék mennyisége felszaporodott, külső belső szalagok megtartottak, a meniscusokban szakadás nem látható, arthrosis látható a teherviselő felszíneken medialis túlsúllyal,  és legnagyobb mértékben a patellofemoralis izületben.Szeretnék egy kicsit mozogni, mível reggel 5:30-kor indulok munkába, este 6-7 órára érek haza, irodai munkát végzek, sokat kell a számítógép elött ülni, kellene egy kicsit mozogni és ez áll rendelkezésemre. Vagy ha nem akkor mit javasol?

        Válaszát előre is köszönöm

        Tisztelettel: Piros 

        WEBBeteg szakértő válasza a Arthrosis témában

        Tisztelt Kérdező!

        Arthrosisos eltérések esetén a szobakerékpározás jó hatású lehet, mert tehermentesítve mozgatja az ízületet, valamint az úszás, ha be tudja iktatni még nyáron. Azért ha nagy mennyiségű a synoviális folyadék, akkor meg kell nézni, hogy nincs-e egyéb eltérés, gyulladás a háttérben, mert abban az esetben inkább nyugalomba kell helyezni az ízületet.

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-24 23:21:27; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 15:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: