Torna

Tisztelt Doktor Úr / Doktornő!

Szeretném megkérdezni, hogy a következő diagnózissal használhatom-e a szobakerékpárt: a synovialis folyadék mennyisége felszaporodott, külső belső szalagok megtartottak, a meniscusokban szakadás nem látható, arthrosis látható a teherviselő felszíneken medialis túlsúllyal,  és legnagyobb mértékben a patellofemoralis izületben.Szeretnék egy kicsit mozogni, mível reggel 5: 30-kor indulok munkába, este 6-7 órára érek haza, irodai munkát végzek, sokat kell a számítógép elött ülni, kellene egy kicsit mozogni és ez áll rendelkezésemre. Vagy ha nem akkor mit javasol?

Válaszát előre is köszönöm

Tisztelettel: Piros 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza Arthrosis témában

Tisztelt Kérdező!

Arthrosisos eltérések esetén a szobakerékpározás jó hatású lehet, mert tehermentesítve mozgatja az ízületet, valamint az úszás, ha be tudja iktatni még nyáron. Azért ha nagy mennyiségű a synoviális folyadék, akkor meg kell nézni, hogy nincs-e egyéb eltérés, gyulladás a háttérben, mert abban az esetben inkább nyugalomba kell helyezni az ízületet.

Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia

Kérdés: 2009. május 24., 23:21; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 15:01
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)
Bokaduzzanat
MRI lelet SCHMOLR csomok
Mitől lehet ez?