• Krónikus csuklófájdalomra CT vagy MRI?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Juhász Csaba!

        2007 szeptemberében egy vízzel töltött fél literes flakonnal végeztem súlyzógyakorlatokat a jobb kezemmel. Közben egy éles pattanást éreztem a csuklóm egyik felén, de ez még nem fájt nagyon. Ezután azonban még egy tányért sem tudtam felemelni ezzel a kezemmel, annyira elkezdett fájni a csuklóm. Másfél hónap múlva végre egy reumatológus szakorvos helyrerakta: azt mondta, az egyik csont el volt mozdulva a helyéről (más orvos ezt cáfolta), majd a szerinte kialakult ízületgyulladásra Diprophos injekciót adott a fájdalmas helyre. Ettől azonban nem lett jobb, bár azóta is többször kaptam injekciót: azóta tudok emelni, de ha felfelé mozdítom a csuklóm, ugyanúgy fáj - emiatt nem tudok citromot facsarni, tésztát gyúrni, házimunkát végezni, stb. sem. Különböző orvosoknál jártam, a diagnózisok: ízületgyulladás, ínhüvelygyulladás, hegesen összeforrt szalagszakadás. A Röntgen és az Ultrahang nem mutat semmit, MRI-re vagy CT-re azonban egyik orvos sem küldött, ezek hiányában azonban csak tippelnek (ezt meg is mondták). Hogyan tudnám elérni, hogy végre kiírják ezt a vizsgálatot, és kiderüljön, mi okozza ezt a már több, mint másfél éve meglévő éles fájdalmat? (32 éves vagyok, 165 cm, 54 kg, rendszeresen jógázom, táncolok. A fájdalom a csuklóm közepéből sugárzik a hüvelyk- és a mutatóujjam felé.)

        WEBBeteg szakértő válasza a csuklófájdalom témában


         Tisztelt kérdező!

          Részletes leírást adott a nekem címzett levelében, de a pontos diagnózis megállapításához egy részletes fizikális vizsgálat kellene, mielőtt MR vagy CT vizsgálatokat rendelne el bárki is, főleg, ha nem is feltétlenül szükségesek.Ha a kéztőcsontsorban a csontok egymáshoz képest el vannak mozdulva, annak egészen más a kezelési stratégiája, mint egy ízületi-vagy krónikus ínhüvelygyulladásnak. Ha Debrecenben, vagy ahhoz közeli településen lakik, szívesen megvizsgálom, ha már személyesen nekem címezte a levelét. Ha úgy dönt, hogy felkeres, írjon vissza és megpróbálunk egyeztetni egy időpontot.

        Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus


        Dr. Juhász Csaba, traumatológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-14 13:55:24; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 13:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: