• Gerinc probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        Kérem szíveskedjenek válaszukkal segíteni. A probléma a következő: Férjem fájlalta a derekát és az orvos elküldte őt MR vizsgálatra, ahol a következő diagnózist kapta.

        Az 1. és 4. csigolyáknál dehirtatió miatti jeladás csökkenés van.

        Kérem válaszoljon, hogy milyen gyógymódra van szükség. Az Országos Gerincklinika szeptember végénél előbb nem tudja fogani. Mi tévők legyünk.

        Tisztelettel és üdvözlettel várom a válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a gerincfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        Nem írta ugyan le a teljes MR lelet, feltételezem, hogy azért más eltéréseket is leírtak. Ez a dehidratáció, vízvesztést jelent, mely leginkább degeneratív jel lehet, tehát kis meszesedés, illetve mindenkinél megindul egy bizonyos életkorban a porckorongok vízvesztése,   rugalmasság csökkenése. Önmagában valószínűleg nem ez okozza a panaszokat! Ha panaszai vannak, keressenek fel egy reumatológiai szakrendelést, és ott megnézve a leletet, meg fogják mondani a további teendőket.

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-13 13:48:38; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 13:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon
        Készülj fel a második hullámra!