• Térdfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő!

        5-6 éve foci közben kicsavarodott a bal térdem, ami után hónapokig nagyon fájt. Az ortopédián megröntgenezték, majd az aktuális orvos azt mondta, semmi komoly, csak vmi zúzódás.

        Most a napokban - szintén sport közben - kicsit erőteljesebben léptem a bal lábamra, melynek hatására ismét előjött a fájdalom.

        A kérdésem ezzel kapcsolatban az lenne, hogy van-e valami kezelés, vagy akármilyen más mód a probléma javítására? Jelenleg fáslizom, és sportkrémet illetve egyéb, gyulladáscsökkentő krémmel kenem, de tartok tőle ez nem túl hatékony.

        A másik kérdésem, hogy a boltokban kapható térdszorító "gumik" jelentenek valami védelmet, érdemes sport közben ilyet használni?

        Válaszát előre is köszönöm!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a térdfájás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Elképzelhető, hogy akkor amikor a térde kicsavarodott, valamelyik tartószalag sérült, legalábbis meglazult. Ezen kívül a nagy, tartós terhelés következtében porcsérülés is kialakulhatott, de ennek általában egyéb jelei, pl. ízületi duzzanat is szokott lenni.
        A gyulladácsökkentő, fáslizás jó lehet, a sport közben használt rögzítő is mindenképpen ajánlott, ha van egy kis instabilitás.
        Mindezek mellett azért egy ortopédiai vizsgálat jó lenne nem sürgős jelleggel.

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-13 13:42:40; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 12:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.