• Zúzódás vagy több?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/ Úr!

        Szombat délután a lépcsőn megbicsaklott a jobb bokám. Nagyon fájt és gyorsan kezdett dagadni. Azonnal borogattam, jegeltem, aznap nem is tudtam ráállni. Azóta is pihenek, vízszintesen tartom, borogatom, jegelem, kenem feketenadálytős, árnikás krémmel.Bottal közlekedem a lakásban, amennyit kell. Bedagadt, bekékült a lábfejem. Már hétfőn pár lépést bot nélkül is tudtam menni, ma nem nagyon kell a bot, csak, ha este felmegyek a hálószobába.

        Azért írok, mert egy rossz mozdulatnál a lábszár jobb oldalán egy erős nyilallást éreztem, és megijedtem, nincs-e izom- és/vagy ínszalagszakadásom. Talán mégis be kellene mennem a traumatológiára? Nem akartam fél napot ott tölteni, mert törés nincs, de lehet, hogy mégis jobb lenne egy RTG és egy ultrahangos vizsgálat?  

        Köszönöm a válaszát! Üdvözlettel:Annamária             

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a boka zúzódás témában

          Kedves Annamária!

          Ha panaszai nem szűnnek, vagy fokozódnak, valóban érdemes traumatológiai szakrendelőt felkeresni, mert egy elmozdulással nem járó kis törés, vagy repedés járhat olyan fokú panaszokkal, mint egy erős zúzódás. A különbség annyi, hogy, ha nem csak zúzódás, akkor rögzíteni kell gipszben, vagy orthesisben/külső rögzítő/. Egyébként helyesen kezeli magát, a fásli, jegelés, felpolcolás és a tehermentesítés a gyógymódja egy zúzódásnak, de mégegyszer javasolom a rtg vizsgálatot.

         

        Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus


        Dr. Juhász Csaba, traumatológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-18 14:04:49; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 12:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: