Kérdés

Tisztelt doktor úr/nő. 24 éves vagyok -férfi-. Mintegy 3 és fél, négy hónapja alakult ki a problémám. Fáj a bal oldali állkapocsízületem (inkább sajog mint fáj), a gond az, hogy abból kialakul egy féloldali fejfájás (halánték leginkább és egy kicsit a szemkörnyék). Természetét tekintve -nem tudom ezt hogy nevezik szaknyelven- nem az az "érzékeny fejfájás." Ez alatt azt értem -mert én régebben igen fejfájós voltam-, hogy ez a fájdalom nem érzékeny arra ha lehajolok, megrázom a fejem...stb, mert a "sima" fejfájásnál lehet érezni a fej beljesében olyankor. Remélem érthető, sajnos nem tudom okosabban leírni.

Voltam fogászaton -a fájdalom kezdetét megelőzően mintegy 2 héttel tömték az egyik bal felső rágófogam- megröntgenezték, nem fogprobléma. Most kezdtem el használni éjszakai harapásemelőt, hátha segít. Ja igen egy érdekesség: volt nagyjából 2-2, 5 hét amikor egyeltalán nem fájt, elmúltak a panaszok, de most visszatért újra.

 

Amikor lehet kerülöm a fájdalomcsillapító használatát, azonban ezen a fejfájáson(? ) -inkább arcfájdalom- tapasztalatom szerint csak a Flector Rapid segít -no meg a forró zuhany, de at nem lehet állandóan:)-. Azonban én félős vagyok és bár nem nagyon -szinte soha- fordult elő hogy 1 tasaknál többet megittam volna, azért ez a huzamos használat már kérdéseket vet fel bennem.

(a 3 hónap alatt 2 doboz flectort ittam meg ~ 40 tasak). Járhat ez veszéllyel?

Avagy érdemes lenne neurológiai szakrendelésre menni? Mert túlontúl egyértelműnek tűnik hogy az állkapocsízülettel van probléma.

 

Elnézést a hosszúra nyúlt levélért.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a állkapocsízület témában

Kedves Kérdező!

A fájdalom, amit leír származhat az álkapocsizület funkciózavarából. Ez  a probléma a szájsebészre tartozik. Emellett lehet arcidegzsába is a leírása alapján, ez pedig az ideggyógyászra tartozik. Keresse fel mindkét szakrendelést, hogy kizárják egyik vagy másik lehetőséget. A Flector alkalmazása inkább az álkapocsizületi zavar esetén hatásos, arcidegzsábának van már hatékonyabb szere. Ha gyomorpanaszt nem okoz, akkor a Flectortól más károsodás nem nagyon várható, de semmiképpen nem jó a fájdalomcsillapító rendszeres szedése a hozzászokás veszélye miatt.

 

Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
Kérdés: 2009. május 11., 21:03; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 11:37
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Gerinc pansszok fsjdalom
D vitamin mennyiség
Nyaki röntgen lelet értelmezése
félelmetes
Műtétre van szükségem?