• Mi lehet ez? Mivel gyógyítható?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot kívánok!

        Már több, mint egy hónapja beütöttem a vonaton  a bal térdem.(Az ülésnek neki estem háttal, a bal térdemet hátul ütöttem be! ) Alig tudtam behajlítani, néha meg kinyújtani a lábam. Bedagadt, és nagyon fájt.

        Akkor elmentem orvoshoz, és jegelnem kellett, de nem volt rá jó. Elküldtek röntgenre, semmi törés, semmi baj nem volt, az orvos ott azt mondta mehetek iskolába, kennyem Flectorral, de nem szükséges rá gyógyszert szednem. Két heti felmentést kaptam tesnevelés órára.

        Jártam iskolába, de egész végig fájt, viszont most egy másfél hete visszadagadt, bepirosodott a Flector géltől, és szintén behajlítnai, kinyújttani alig tudtam, és nagyon fájt. Elmentem a háziorvoshoz vissza, aki elküldött Ortopédiára, de azt mondta ha ő nem fogad akkor sebészetre. A háziorvos szerint ciszta gyanús a térdem, és bevan duzzadva, Hát mi nem telefonáltunk be időpontért az ortopédiára, ezért nem fogadtak, és így a sebészetre mentünk.

        A sebész szerint a gyullasádtól van a ciszta, és elvan ferdülve a lábam. Ő viszont már nem írta rá, hogy belenne dagadva, duzzadva. 10alkalommal kell fizikoterápiára mennem/márcsak 4 van/, és Xiloxot kell szednem. Majd a kezelések utánra Zöldkagyló porcerősítőt írt fel.

        Ám a fizikoterápia egyeltalán nem hat, sőt fáj, főleg az ultrahang! Legjobban a térdem mögött fáj, és jobb oldalt, ott van egy kis lilás folt is, de már hozzáérésre fáj! Néha jó rá a hideg, néha a meleg, néha egyik sem! Kenem Fastum géllel, szedem a gyógyszert, de mellé még Algoflexet is kell szedek, mert kibírhatatlan.Főleg ülve nagyon hamar elkezd zsibbadni a lábam. És azt vettem észre hogyha balra döntöm a lábam akkor elviselhetőbb, de ha egyenesen tartom, akkor elzsibbad a lábfejem, és az egész fáj(főleg a térd mögötti részben).

        Lehet hogy ténleg ferde? És azt szeretném megkérdezni, hogy ez lehet ciszta? És azt műteni kell?

        Lehet ez esetleg ízületi probléma? Vagy mi lehet?

        szerintem vissza megyek péneteken a sebészhez, hogyha nem múlik el!

        Kérem miharabbi válaszát.ill.véleményét! köszönöm!:):)

        Gyöngyi:):)

        WEBBeteg szakértő válasza a térdfájás témában

        Kedves Gyöngyi!

        A fizioterápiát ne folytassa, ha azt érzi, hogy nem hogy javít, de még ront is az állapotán. A leírás alapján inkább térdszalagsérülésre gyanakszom, ezt a rtg vizsgálat nem mutatja ki, Uh vagy MR vizsgálat alkalmas a diagnózisra. A Baker cysta is kialakulhat, begyulladhat, feszítő fájdalmat okoz, de általában magában a térdízületben nincs olyan fokú mozgáskorlátozottság, mint amilyet leír.
        Ragaszkodjon ortopédiai vizsgálathoz, vagy ha nem megy rövid időn belül, akkor baleseti sebészhez menjen, ne általános sebészetre, ahol meg tudják vizsgálni a térdszalagok funkcióját, és ha gyanu van a sérülésre, akkor UH-ot kell csinálni.

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-09 22:42:08; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 10:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: