• Részleges bokaszalag-szakadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Nő/Úr! Sajnos mult hétvégén részleges bokaszallag szakadást szenvedtem (bal láb, külső). Hétfőn elmentem az orvoshoz és légpárnás boka rögzítőt kaptam amit 6 hétig kell hordanom. A kérdéseim a következők. -Mennyire terhelhető ezzel a lábam? (Vezetés munkahelyre és haza (szerencsére ülő munkát végzek). -Mennyire kell felfujva lenni a légpárnáknak? -Mozgathatom-e a lábfejem (természetessen nem oldal irányba hanem fel-le) -2 hónap mulva (juni 27) lesz az esküvőm (aprilis 27-en tortent a baleset) a 4. heten elkezdhetek-e táncot gyakorloni (angol keringő stb. természetssen a rogzítővel a lábamon) -A lábamra activon gélt használok (naponta 3x) van ennel hatékonyabb? Előre is köszönöm válaszát. Tisztelettel: Háber János

        WEBBeteg szakértő válasza a bokaszalag-szakadás témában


                                                                    Kedves János!

        Kedves Kérdező!

          A légpárnát olyan mértékben kell felfújni, hogy nyomási tüneteket ne okozzon, de fixálja úgy az ugróízületet, hogy az oldalirányban ne tudjon mozdulni. A bokatornát gyakorolhatja az Ön által leírt módon, a láb fel- le mozgatásával. Járművet csak akkor vezessen, ha a sérült lábát vezetés közben bitzonságosan tudja használni.  Az activon gél tökéletes. A terhelés a sérülést követő 3. héten kezdhető meg részlegesen, majd bokarögzítő elhagyása mellett fokozatos terhelés az 5-6. héten ( ekkor érdemes csak táncpróbán részt  venni).

         

        Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus


        Dr. Juhász Csaba, traumatológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-10 22:10:52; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 10:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Készülj fel a második hullámra!