Részleges bokaszalag-szakadás

Kedves Doktor Nő/Úr! Sajnos mult hétvégén részleges bokaszallag szakadást szenvedtem (bal láb, külső) . Hétfőn elmentem az orvoshoz és légpárnás boka rögzítőt kaptam amit 6 hétig kell hordanom. A kérdéseim a következők. -Mennyire terhelhető ezzel a lábam? (Vezetés munkahelyre és haza (szerencsére ülő munkát végzek) . -Mennyire kell felfujva lenni a légpárnáknak? -Mozgathatom-e a lábfejem (természetessen nem oldal irányba hanem fel-le) -2 hónap mulva (juni 27) lesz az esküvőm (aprilis 27-en tortent a baleset) a 4. heten elkezdhetek-e táncot gyakorloni (angol keringő stb. természetssen a rogzítővel a lábamon) -A lábamra activon gélt használok (naponta 3x) van ennel hatékonyabb? Előre is köszönöm válaszát. Tisztelettel: Háber János

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza bokaszalag-szakadás témában

Kedves János!

Kedves Kérdező!

A légpárnát olyan mértékben kell felfújni, hogy nyomási tüneteket ne okozzon, de fixálja úgy az ugróízületet, hogy az oldalirányban ne tudjon mozdulni. A bokatornát gyakorolhatja az Ön által leírt módon, a láb fel- le mozgatásával. Járművet csak akkor vezessen, ha a sérült lábát vezetés közben bitzonságosan tudja használni. Az activon gél tökéletes. A terhelés a sérülést követő 3. héten kezdhető meg részlegesen, majd bokarögzítő elhagyása mellett fokozatos terhelés az 5-6. héten (ekkor érdemes csak táncpróbán részt venni) .

Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus

Kérdés: 2009. május 10., 22:10; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 10:14
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)
Bokaduzzanat
MRI lelet SCHMOLR csomok
Mitől lehet ez?