• Erős fájdalom a combban

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves doktornő!

        Néhány napja elől a jobb combomban a térdkalácstól kiindulva rendkívül éles, hasító fájdalom jelentkezik 1-2 perces szünetekkel. Fogalmam sincs mi lehet az oka, hisz nem erőltettem meg, de nem is izomláz jellegű. Azzal sem vagyok tisztában, hogy milyen fájdalomcsillapító lenne rá a legideálisabb. Remélem, hogy nem érszűkületről van szó. (Édesanyám szenvedett ebben a betegségben, neki évekkel ezelőtt műeret ültettek mindkét lábába.) 

        Köszönöm egyébként a múltkori alvászavarral és szájszárazsággal kapcsolatban küldött levelét. Válaszát követően néztem meg a vérnyomáscsökkentő tájékoztató papírját és a sok egyéb mellékhatás mellett ezt a kettőt is tartalmazza. Azóta nem szedem, de folyamatosan mérem,  viszont a fentebb említett panaszok megszűntek, tehát nagy valószínűséggel a gyógyszer okozta.

        Kérem szíveskedjék tanácsot adni, mit tehetnék a fájdalom megszüntetése érdekében, és amennyiben szükségesnek látja, milyen szakorvost kereshetnék fel.

        Válaszát várva, köszönettel: Mózesné Dobos Ilona

        WEBBeteg szakértő válasza a combfájdalom témában

        Kedves Ilona!

        Ha a fájdalom a térd felől indul ki, akkor nagy valószínűséggel a térdizület valamilyen elváltozása pl. gyulladás okozhatja. Én első körben reumatológiai vizsgálatot javasolnék, ha ott kizárják a térdizület betegségét, akkor ideggyógyászati vizsgálat kizárhatja az esetleges idegkárosodást. Erre  a típusú fájdalomra az úgynevezett nem steroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek pl. Diclofenac, Voltaren, Nidol, Cataflam a megfelelő.

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-05 18:50:30; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 06:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések