Műtét vagy nem feltétlenül?

Tisztelt Webdoktornő/doktor Úr!

Mellékelten küldöm a kórelőzménytől az UH-vizsgálat eredményig összefoglaló információkat szíves tanácsukban reménykedve. Olvastam Kónya doktornő írását s ennek nyomán regisztráltam Önökhöz.

 

Melléklet: egy db. Bal térd Uh vizsgálata

Vél.: Plica synoviale et fluidum in art genus l.s.

        Suspect laesio men med c post genus l.s.

Kérem, amennyiben ez nem érkezett volna meg, jelezzék.

 

Köszönettel: Gál Judit

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza térdízület témában

Kedves Judit!

A Kenalog egy steroid injekció, melynek gyulladáscsökkentő hatása van, feltételezem, fogy térdízületi fájdalmak miatt kapja orvosától.Ezt valóban csak 1 alkalommal szabad adni egy héten, max. kúra pedig 5 alkalom, tehát 5 hét. Lehet, hogy célszerűbb lett volna előtte elvégezni az arthroscopiát, hogy megfelelő diagnózishoz lehessen jutni. A Kenalog csökkenteni fogja a panaszait, ha ízbelhártyagyulladása van, ám annak kiváltó oka van, legtöbbször az ízfelszínek kopása, melyet az injekció nem old meg.Ha elkezdték a kúrát, akkor menjen végig, a hátránya a műtéttel kapcsolatban az, hogy az inj. sorozat után egy ideig nem szebad elvégezni az arthroscopiát. Azt javasolom tehát, hogy amennyiben panaszai nem szűnnek az 5 injekció adása után sem, végeztesse el a műtétet, ne újabb steroidkúra legyen, mert az csak elfedi a panaszokat, a kopásos jelenségeken pedig még ront is.

(a [email protected] -ra küldött levelére is reagálva)

Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus

Kérdés: 2009. május 01., 15:12; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 14:10
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)
Bokasérülés: Mit jelent?
Bokaduzzanat
MRI lelet SCHMOLR csomok