• Műtét vagy nem feltétlenül?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Webdoktornő/doktor Úr!

        Mellékelten küldöm a kórelőzménytől az UH-vizsgálat eredményig összefoglaló információkat szíves tanácsukban reménykedve. Olvastam Kónya doktornő írását s ennek nyomán regisztráltam Önökhöz.

         

        Melléklet: egy db. Bal térd Uh vizsgálata

        Vél.: Plica synoviale et fluidum in art genus l.s.

                Suspect laesio men med c post genus l.s.

        Kérem, amennyiben ez nem érkezett volna meg, jelezzék.

         

        Köszönettel: Gál Judit

        WEBBeteg szakértő válasza a térdízület témában

        Kedves Judit!

         A Kenalog egy steroid injekció, melynek gyulladáscsökkentő hatása van, feltételezem, fogy térdízületi fájdalmak miatt kapja orvosától.Ezt valóban csak 1 alkalommal szabad adni egy héten, max. kúra pedig 5 alkalom, tehát 5 hét. Lehet, hogy célszerűbb lett volna előtte elvégezni az arthroscopiát, hogy megfelelő diagnózishoz lehessen jutni. A Kenalog csökkenteni fogja a panaszait, ha ízbelhártyagyulladása van, ám annak kiváltó oka van, legtöbbször az ízfelszínek kopása, melyet az injekció nem old meg.Ha elkezdték a kúrát, akkor menjen végig, a hátránya a műtéttel kapcsolatban az, hogy az inj. sorozat után egy ideig nem szebad elvégezni az arthroscopiát. Azt javasolom tehát, hogy amennyiben panaszai nem szűnnek az 5 injekció adása után sem, végeztesse el a műtétet, ne újabb steroidkúra legyen, mert az csak elfedi a panaszokat, a kopásos jelenségeken pedig még ront is.

        ( a [email protected]teg.hu -ra küldött levelére is reagálva)

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus


        Dr. Juhász Csaba, traumatológus
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-01 15:12:41; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 14:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: