• Porckopás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        34 éves vagyok. Nagyfokú porckopás van mindkét lábamban, az izületi folyadék is hiányzik,  tavaly artószkópikusan kitakarították a jobb térdemet, de az is fáj és érzékeny, éjszaka arra ébredek fel, hogy nagyon szúr, alváskor már párnát kell a térdem alá tenni, nem tudom kinyújtani a lábaimat rendesen. Most a bal rettenetesen fáj, bedagad és vizesedik. Körülötte az izmok már le vannak tapadva. Túl vagyok már egy synocrom kúrán is. Kihez fordulhatnék? Mi a jövő? Mire számíthatok?

        WEBBeteg szakértő válasza a porckopás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Sajnos a porckopás már nem visszafordítható folyamat, és sajnos csak álllatkísérletekben létezik az, hogy csontvelői őssejtekből új porc képződik, ez még a jövő...
        Tehát ideig-óráig lehet javítani a panaszokon a hialuron injekcióval, de végső soron valószínűleg a protézis lesz a megoldás az Ön számára. Menjen el ortopéduhoz, és a vizsgálatok után megmondja önnek, hogy mennyire kopottak az ízületek és van-e lehetőség a térdprotézis beültetésére.

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-09 21:56:20; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 13:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: