Gerincproblémákkal szülni

T. Szakértő!

Kötőszöveti gyengeség miatt elcsúsznak a csigolyáim, kiboltosulásaim vannak az MR szerint, sérvem nincs. Folyamatos gyógytornával szinten tartom magam. Az lenne a kérdésem, hogy a természetes szülés (most 18 hetes kismama vagyok) tovább rontana a gerincem állapotán, és emiatt érdemes lenne megfontolni a császármetszés lehetőségét?

Válaszát előre is köszönöm!

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a szülés témában

Tisztelt Kérdező!

Maga a természetes szülés nem ront valószínűleg az állapotán, a terhesség, az állandó, hosszú távú terhelés inkább, de ezt nem lehet elkerülni (és nem is érdemes! ). Inkább az erős fizikai terheléstől való óvakodás, és a rendszeres gerinctorna, ami fontos a terhesség alatt. A természetes szülés inkább akkor nem javasolható, ha valamilyen olyan szűkület van a medence kimeneténél gerincproblémák, deformitások miatt, hogy emiatt nagy rizikója lenne az elakadásnak. Egyébként az a néhány órás vajúdás nem fog annyit rontani a kiboltosuláson.

 

Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia

Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
Kérdés: 2009. április 29., 14:59; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 12:29
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Gerinc pansszok fsjdalom
D vitamin mennyiség
Nyaki röntgen lelet értelmezése
félelmetes
Műtétre van szükségem?