• Éjszakai kisujj zsibbadás alagút szindrómára utalhat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Olvastam arról, hogy az éjszakai kisujj zsibbadás alagút szindrómára utalhat. Akkor is, ha van, hogy hónapokig elő sem jön, máskor meg több éjszaka egymás után? Nekem Sjögren szindrómám van. Lehet, hogy nem alagút sz., csak olyankor megdagad a gyulladt ízület? Viszont kb 4 napja folyamatosan zsibbad a bal lábamon a nagylábujj és a "bütyök" körüli rész, kb 5cm-en. Ennek a kettőnek van összefüggése? Vagy talán tartáshiba? (kislánykorom óta csúnyán tartom magam. Most 32 vagyok. ) És trombózishajlamnak nem lehet előjele?

        WEBBeteg szakértő válasza a alagút szindróma témában

        Tisztelt Kérdező!

        A panaszok lehetnek alagút szindróma következményei, Az alagut szindrómát sok esetben nem tudjuk mi váltja ki, leggyakrabban terhelés, de valóban az ízületek, vagy egyéb szövetek duzzanat miatt nyomás alá kerülhet az ideg. Ugyanakkor Sjögren szindrómához társulhat neuritis, azaz ideggyulladás, mely szintén okozhat zsibbadásos panaszokat. A thrombosishajlamnak nincsen ilyen előjele, azt a vérvizsgálat során lehet megállapítani, illetve bizonyos állapotok, pl. visszérgyuladás és thrombosis, vagy szívritmuszavarok hajlamosítanak a MVT kialakulására. Keressen fel egy ideggyógyászati szakrendelést!

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-01 15:19:04; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 11:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: