• Csonthártyagyulladás okozza a sípcsont fájdalmát?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm!

        18 éves fiam aktívan, versenyszerűen sportol, akárcsak én tettem fiatal koromban. Mivel nagyon erős megterhelésnek van kitéve - hiszen napi rendszerességgel van edzése, hétvégéken pedig versenyei vannak - szinte állandóan nagyon erős fájdalmai vannak a sípcsont mindkét oldalán. Említettem, hogy fiatal koromban én is aktívan sportoltam, így tudom hogy ez ugyanaz a fájdalom, mit annak idején én is átéltem. Szörnyű fájdalommal jár. Annak idején jóddal kentük a gyulladt területet és nem tudom hogyan tudnék segíteni a fiamnak, hogy ezek a fájdalmak enyhülnének, vagy akár elmúlnának. Van-e valami új gyógymód, gyógyszer, vagy terápia hogy ez a csonthártyagyulladás elmúljon neki? Hallottam egy jódkészítményről  Jodid 100-ról, nem tudom hogy szedhetné-e, jót vagy rosszat tennék vele...?? Szükséges lenne-e egy vérvétel, vagy anélkül is megvan a gyógymód??? Merre fele induljon el az ember, ha segítségre van szüksége???

        Amellett, hogy állandó csonthártyagyulladása van, nagyon gyakori a medencecsont fájdalma is. Mivel magasugró fiúról van szó - aki nagyon magas és nagyon vékony - az elugró láb lábfeje, bokája is gyakran szokott fájni. Nem egy panaszkodó típusú fiúról van szó, de látom rajta amikor fájdalmai vannak, és segíteni szeretnék rajta, de nem tudok. Milyen szakorvoshoz kell fordulnom.

        Várom válaszát!

        Köszönettel: egy jövendőbeli "olimpikon" anyukája

        WEBBeteg szakértő válasza a lábszárfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ortopédiai vizsgálatra menjenek el, mert egy rtg, illetve UH vizsgálattal ki lehet mutatni, hogy van-e csontszerkezeti eltérés. Gyulladáscsökkentő gyógyszert próbáljon meg először, Cataflamot, vagy Aflamint, valamint helyileg kenje be.

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-04 08:54:04; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 10:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés