Hirdetés
      • Baleset

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        A nagylányomnak egy éve a szállitószalag begyűrte mind a két kézfejét ami azóta sem gyógyul.Volt fizikoterápián is de nem használt.Dagadt, lila és fáj. Mi lehet az oka hogy nem gyógyul?

        WEBBeteg szakértő válasza a kézfejfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!
         
        A baleset következtében valószínűleg sérültek az inak, ízületi szalagok. Ezeknek a panaszoknak már 1 év alatt el kellett volna múlniuk.
        Előfordul azonban ilyen traumas eltérések után, hogy ismeretlen okból helyi keringészavar alakul ki az adott területen, összehúzódnak az erek, illetve bedagad a kéz, gyulladás alakul ki. Ez az ún. Sudeck szindróma, vagy Sudeck atrophia. Nem tudom, hogy milyen vizsgálat történt, rtg, illetve UH készült-e a kézről, és azokon milyen eltérést láttak. A csontizotóp vizsgálat az, mely alapján jól látszik ez a gyulladás.
        A kezelése nem egyszerű, mert nagyon nehezen reagál a betegség a gyógyszerekre, és sajnos gyakran évekig elhúzódik, amíg a mozgásképesség valamennyire visszatér. Gyulladáscsökkentő gyógyszerek, akár szteroid- mely erősebb hatású- megpróbálható, illetve fizioterápia, Calcium elektrosztázis, iontoforézis, keringésjavító gyógyszerek, pl. Trental. Ezek együttesen egy kicsit segítenek a gyógyulásban. Keressen fel egy reumatológiai szakrendelést, és biztosan tudnak ebben segíteni, de mindenképpen sok türelemre lesz szükség, és nagyon egyéni az is, hogy az egyes betegek hogyan reagálnak a kezelésekre!

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-28 15:05:53; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 09:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon