• Csuklóalagut szindrómával kapcsolatos kérdés.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő!

        Szereetnék érdeklődni a csuklóalagut szindrómának a kezelésével kapcsolatosan.

        A mütlten kivül milyen más kezelési mód lehetséges? Van-e erre a betegségre valamilyen gyógyszer, esetleg fizikóterápiás kezelés, vagy esetleg más megoldás?

        Szeretnék véleményt kérni a Diprophos injekciórol. Milyen hatása, illetve mellékhatása

        ismert, hogyan lehet alkalmazni? /milyen időközönként, és hány ampullával, stb./

        Szivességét előre is megköszönve, tisztelettel:  Erzsébet.

        WEBBeteg szakértő válasza a csuklóalagút szindróma témában

        Kedves Erzsébet!

        A műtét előtt egyéb, ún. konzervatív terápiás lehetőségeket is meg kell próbálni.  Lehetőség van fizioterápiára, UH-os kezelésre, de nem mindenkinek elég hatékony. A csukló és a kézujjak nyugalomba helyezése, sínezése is jó hatású lehet, illetve az ideg, a n.medianus környezetébe adott Diprophos injekció. Ez utóbbinak erőteljes és elhúzódó gyulladáscsökkentő hatása van, de csak 2-3 havonta javasolható 1 ampulla adása, bizonyos esetekben szokták gyakrabban is adni, 7-14 naponta 1 ampullát 3-4x. Hosszabb távon a csontritkulás kialakulását elősegíti, illetve porckárosító hatása van az ízületbe infiltrálva.

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-01 15:17:41; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 13:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: