Érdemes - e megműtetni 27 évesen?

tisztelt dr ur/no

Nagy dillemaban vagyok, nem tudom mit tegyek.27 eves leszek es komoly problemam van a csipommel.Ketoldali csipoficamal szulettem amit pavlik kengyelel probaltak kezelni de mivel a kengyel vegleges repositiot nem ert el igy rosen sint helyeztek fel 2 napra majd ismet Pavlik kengyelt hasznaltak.Ez tortent 1983 ban. 1989 -ben volt egy auto balesetem amikor is combcsont torest szenvedtem es 2 cm ert ossze csuszott a combcsontom.Igy most rovideb a jobb labam amelyikel a fo gondom van.2005-os vizsgalati eredmenyek szerint az orvost idezem: midket csipoizuletben valgus -allas lathato. A vapa viszonylag sekely, foleg jobb oldalon. A lumbalis gerincen enyhe ivu balra convex scoliosis. A lumbalis lordosis megtartott. Az L.2.-3. csigolya felso zarolemezen egy -egy Schmort-hernia.Sajnos rontgen felvetelt nem tudok csatolni mert az a Honved korhazban van. A kerdesem az lenne hogy ha gyereket szertnek akkor milyen szintu karosodat szenvedhet a csipom. A doktor ur  akinel votam meg par eve azt mondta hogy kb 5 ev mulva muteni kell (ennek kb 5 eve)  es ha szulok akkor csak csaszarral szuljek. Mi tortenhet ha nem mutetem meg? Gyereket mindenkeppen szeretnek korulbelul 2 ev mulva.Ugy hallottam a protezis csak 15 eveg jo utana megint cserelni kell.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza csípőprotézis témában

Tisztelt kérdező!

27 éves korban nagyon korai a protézis beültetése, mert kb. 42-45 éves korában már cserélni is kellene, nem beszélve arról, hogy a negyvenes korosztályban beültetett primer prozézis is korai. Szóval, ilyen fiatalon akkor teszünk kivételt, ha kifejezetten nagy a deformitás, állandóak a fájdalmak. Még ekkor sem a protézis a végleges megoldás, hanem az un. korrigáló osteotomiák, a bedence bizonyos csontjainak átvágása és megfelelő irányba történő korrekciója. A rendszeres testmozgás, úszás lassíthatja a kopási folyamatokat, a szülés a szűkebb medenceviszonyok között elképzelhető, hogy császármetszéssel kell, hogy történjen.

Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus

Kérdés: 2009. május 10., 22:12; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 12:39
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Protézis
Jó napot! Csipőprotézissel rendelkező 57éves személynek ajánlott-e vagy egyáltalán szabad-e valamilyen masszázs illetve fogyasztó derékövet...
csípöprotézis utáni munka
Csípőcsont elhalás miatt csipöprotézist kapok, milyen munkát lehet vállalni a gyógyulás után? Jelenlegi munkám álló munka és nehéz dolgokat is...
csípőprotézis
Tisztelt Doktor/Doktornő! Édesapámat műtötték combnyaktöréssel már egy jó ideje. Először csavaroztak, aztán kicserélték, mert fájdalmai...
VÁRÓLISTA, csípőprotézis, ezzel...
2009.03-ban egy autó balestem volt, ennek következménye komoly panaszokat okozott. A leírt diagnózisokból: -Az acetabulum törése – Végtaghossz...
Mi okozza a láb elnehezedést
18 éves két csípő protézisem van. Idönként 1-3 percig, hol a bal-ill-jobb lábamat elnehezedve érzem. Olyan, mintha egy 2 kg. súlyt tettek volna rá....