Ez mitől lehet?

csuklómon ill. sarokcsonton..sarkantyúm nőtt, összefüggésben lehet a csontkinövés a melldaganatokkal? Nekem az is van, és msot valószinűnek mondták, hogy az okozza.

 

előre is köszönöm a választ!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza csontkinövés témában

Tisztelt Kérdező!

A csontkinövés inkább krónikus irritáció következménye. Ún. paraneoplasias jelenségnek hívjuk, amikor valamilyen daganat mellett egy teljesen más területen megjelenik eltérés, pl. ízületi gyulladás, vagy leggyakrabban bőrtünet. Sokszor a daganatot még nem is ismerjük, csak ez a hirtelen megjelenő ún. paraneoplasia miatt kezdjük keresni, hogy van-e a szervezetben daganat. Ezekre az jellemző még, hogy ha kezeljük a daganatot, akkor a másodlagos jelenség is eltűnik. Nem gondolnám, hogy a sarkantyú paraneoplasias jelenség, és a daganat kezelésével nem szűnik meg.

Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia

Kérdés: 2009. április 21., 10:00; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 09:57
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csontkinövés műtéttel jár?
Tiszttelt Dr. Ùr illetve Dr.Nő! Nekem a csontkinövés a jobb bokám alatt van kb 2/3 éve, és most kezdett el fájni és kicsit dagadni! Orvosnál voltam...
Lelet és lehetséges megoldások
Tisztelt Doktor úr! Szeretném megkérdezni, hogy mit jelent a röntgen leletem eredménye és hogy mi lehet a további teendő a lábammal. Előzménye...
Sarkantyú
üdv., az volna a kérdésem, hogy a sarokcsont kinövés / nem a talp felől, hanem konkrétan a sarkon, az achilles ín tapadásánál, kb. kabátgomb...
ME, ÉRTEM AZ OKOT AMIT A DRNŐ...
TISZTELT ÚR (HÖLGY)! KB 1 ÉVE MIND A KÉT SARKAMNÁL NŐT EGY KINÖVÉS, A HÁZI ORVOS LÁTTA, ÉS Ő SZERINTE EZ AZ ÁLLÓ MUNKÁTÓL VAN, GYÓGYSZERT...
Csontkinövés!
Tisztelt Doktor Úr! Kb. 1, 5 hónapja vettem észre, hogy a bal kézfejemen a csuklómtól az újjaim fele van egy csontkinövés.Nem fájt eddig.Nem is...