• Kézzsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! Többször visszatérő panaszom, hogy nagyon zsibbad a kezem. Az ízületek között püffedt, mintha folyadék lenne benne (kézzel érezhető) . Lehet-e ez a zsibbadás oka? Eltelnek hónapok, amikor nem érzem, de amikor előjön nagyon kellemetlen, főleg éjszaka. A kérdésem, hogy mi lehet az oka a zsibbadásnak. Köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a zsibbadás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Természetesen a püffedés miatt másodlagosan a nyomás alá kerülő idegek miatt zsibbadhat a keze. De ezen kívül egyéb más okai is lehetnek a zsibbadásnak. Pl. egyéb eredetű idegbántalom, cukorbetegség, vagy B-vitaminhiány következménye, de nyaki gerincsérv is okozhat zsibbadást, de az ritkán jelentkezik mindkét oldalon. Érdemes volna reumatológiára, ill. szükség esetén ideggyógyászatra is beutalót kérni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-21 10:35:52; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 08:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés