• Nyaki gerincsérv előtti állapot?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Több hónapja fáj a jobb felkarom középső része.Elmentem a traumatológiára,röntgenfelvételt csináltattak később CT-t is.A CT eredmény alapján azt mondta az orvos,hogy elég rossz az eredmény a felvétel alapján.Kérhetek megerősítést? Megtartott nyaki hajlat.C.IV.-VII.egymás felé tekintő dorsalis peremein spondylocyták ábrázolódnak,melyek duradeformitást ill.foramen szűkületet is okoznak.C.V.-VI.szintben a bal foramen közepes mértékben,C.VI.-VII.szintben a jobb foramen kifejezetten szűkített.C.IV.-V.közötti discus mérs.egyenletes protrusiója a durát deformálja.Paravertebralisan kóros nem látszik. Vélemény:Spondylosis et discopathia cervicalis.

        WEBBeteg szakértő válasza a nyaki csigolyák témában

        Tisztelt Kérdező!

        Valóban sok olyan eltérés van ezen a CT leleten, mely okozhat Önnek jelentős nyaki gerincfájdalmat. Jelentős meszesedésről írnak, illetve a porckorongok kiboltosulásáról, melyet akár nevezhetünk sérv előtti állapotnak is, de inkább úgy fogalmaznék, hogy a hajlam, vagy a valószínűség nagyobb a sérv kialakulására, de nem 100%-ban alakul ki.
        Óvatos, gyógytornász szakember által betanított gyógytornával segíthet a megelőzésben.

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-21 10:38:33; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 06:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: