• Hátgerincferdülés gyerekkorban

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor úr/nő.Kislányom 10 éves, és most vették nála észre a hátgerincferdülést. A szak orvos asztmondta hogy elvagyunk késve, és félek hogy tornával már nem javitható. Most 8 tornaórát irt ki neki. Mutta hogy a mellei lehet nem egyformák lesznek.Nagyon megrémitett.Lehetséges ez? Válaszát előre is köszönöm...

        WEBBeteg szakértő válasza a gerincferdülés témában

        Tisztelt kérdező!

          Nagy aggodalomra nics ok, mert 10 éves korban még igen jól korrigálható a gerincferdülés. A kezelés attól függ, hogy mekkora a görbület mértéke, ha csak most tűnt fel, feltételezem, hogy nem nagy, de FONTOS: rendszeres ortopédiai kontroll, ill. rtg felvétel a gerinc egészéről, hiszen a progresszió csak így ítélhető meg. Testnevelés óra alóli felmentés szigorúan tilos! Emellett az úszás-elsősorban szabályos mellúszás- hasznos.

         

        Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus


        Dr. Juhász Csaba, traumatológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-21 10:54:42; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 14:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: