• Izomszakadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!

        Másfél hete szenvedtem részleges izomszakadást (az UH szerint kb 2 cm hosszan) a bal vádlimban. Jelenleg fáslival felerősített gipszsínben van a lábam, fekszem, illetve házon belül két mankóval járkálok. Fekvő helyzetben nem érzek fájdalmat, felálláskor azonban erős feszülést érzek néhány percig a vádli alatt. Hétfőn kell visszamennem kontrollra, de munkám miatt fontos lenne tudnom, hogy mire számíthatok utána. (szellemi munkát végzek, de autóval járok dolgozni és munkahelyemen lépcsőzni is kell)

        Mennyi idő után vezethetek, járkálhatok, akár egy mankóval is?

        Másik kérdésem, hogy mennyi idő elteltével lehet majd elkezdenem kicsit terhelni? (futás, úszás, bicikizés)

        Válaszát előre is köszönöm!

        András

         

        WEBBeteg szakértő válasza a izomszakadás témában

        Kedves András!

          Mikor ezt a levelet megkapja, már megvolt a kontrollvizsgálat, remélem, a gipszet eltávolították, ennyi idő után már teljesen felesleges. A fájdalom mértékétől függően kb. 2 hét tehermentesítésre még szükség van, ezt követően csak fokozatosan, de meg lehet azt kezdeni. Célszerű úszni, majd kerékpározni, s csak később elkezdeni a futást -speciális triatlon-, mert a futás kifejezetten terheli a vádli izmait. A teljes tehermentesítést, tartós fekvést a pihentetés időszakában kerülje a trombózis elkerülése végett!

         

        Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus


        Dr. Juhász Csaba, traumatológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-21 09:57:41; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 14:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Készülj fel a második hullámra!