• Vállműtét

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        2008 januárjában műtötték a bal vállamat.Végezetek egy Bancart műtétet, helyteállítottak egy 20 éves ficamot, amit egy kis csontfaragás követett illetve három csavarral összacsavaroztak.Végezetül volt egy rotátorköpeny szakadás is, valamint ráadásnak kivettek két porcdarabot és két cisztát. Azóta is járok gyógytornára és renszeresen uszodába is.Kaptam már három szteroid injekciót illetve később gyulladáscsökkentő gyógyszert is. Azóta is fáj a vállam, sokszor nyugalomba is.Sajnos még nem tudom teljesen felemelni a kezem, de a hátam mögé sem tudom tenni, de a rátámaszkodásról ne is beszéljek. Mit kellene még tennem.Kérdezném, hogy ez normális, vagy én vagyok egy kicsit türelmetlen.Köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a vállműtét témában

          Tisztelt kérdező!

          Egy 20 éve fennálló ficam helyreállítása egy kiterjesztett vállműtéttel+ rotátorköpeny-helyreállítás után teljes vállfunkció nem várható, különösen, ha már degeneratív elváltozások is vannak.Ez utóbbi a vállízület "kopását", a rotátorköpeny gyengülését okoza. A folyamatos aktív válltorna végzése fontos, emellett a cél a tartós fájdalommentesség biztosítása.Ez utóbbi nem feltétlenül az állandó fájdalomcsillapító szerek szedését jelenti, hanem komplex fizioterápiát (beleértve az elektromos és UH kezelést is).

        Már több, mint egy év eltelt, véleményem szerint a bevált, eddig alaklmazott terápiát folytassa, ha mindezek ellenére tovább romlik a válla, mindennapi életét minőségében jelentősen rontja, ismételt műtéti beavatkozásnak akkor van értelme, ha a vállízületet elmerevítik. Ez már az utolsó lépcső, de tartós fájdalommentesség akkor már csak így érhető el.

         

        Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus


        Dr. Juhász Csaba, traumatológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-21 08:57:17; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 11:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések