• RTG lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr.Úr/Nő!
        Szeretném tudni, hogy mit jelentenek ezek az eredmények:
        A háti szakaszon balra hajló scoliosis van. A kyphosis fokozotabb, a kp. szakaszon a rések szűkebbek. A D.VII.-X. csigolyák ventrális és dorsalis peremsarkain osteophyták vannak.
        Előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a RTG lelet témában

        Tisztelt Kérdező!

        A háti gerincen balra hajló nem élettani görbület látható, illetve a normális görbület, mely a háti szakaszon ugye domború, az is fokozott. A középső szakaszon a csigolyák közötti rések szűkebbek, ez porckorong rendellenességre utal. A háti VII-X csigolyáknál meszes felrakódásoki vannak.

        Ezek az eltérések magyarázhatják a gerincfájdalmát, javasolt lenne fizioterápia, gyógytorna.

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-25 23:37:32; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 11:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: