• Ízületi gyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot! 43 éves férfi vagyok. Lassan már 10 éve gyötörnek ízületi fájdalmak, sokszor lázzal is járnak a tüneteim. Kb. 2 hétig begyullad valamelyik izületem, legtöbbször a térdem. A kezemen az egyik ujjamon kialakult egy kemény csomó, kinövés, nem fáj, de valószínűsítem, hogy a betegség mellékterméke ez is. A gyuladásos időszak alatt az ízületeim megduzzadnak, bevörösödnek, a mozgásom jelentős mértékben korlátozódik. Korábbi kivizsgálások alkalmával kizárták a köszvényt, de pontos diagnózist nem tudtak felállítani, azt javasolta a háziorvoaom, hogy feküdjek be a kórházba egy teljes hétre, hogy rendesen kivizsgáljanak. Én ezt akkor elutasítottam, mivel a munkám miatt erre nincsen lehetőségem. Sofőr vagyok, így még inkább zavaró a betegségem. Az utóbbi 2-3 hétben sokkal erősebb fájdalmaim vannak, mint általában. Az lenne a kérdésem, hogy a kórházban töltött hosszú napok helyett van-e valami más megoldás, esetleg egy magánorvos tudna-e nekem úgy segíteni, hogy folyamatosan bejárok hozzá. Ha igen, tudnak-e ajánlani valakit. Pest megyei lakos vagyok, Cegléd, Monor, illetve Budapest körzetében keresek orvost. Előre is köszönöm válaszukat! Kálmán János

        WEBBeteg szakértő válasza a ízületi fájdalom témában

        Kedves Kálmán János!

         

        Úgy gondolom, hogy mindenképpen itt az ideje, hogy részletesen kivizsgálják a panaszait! Az azonban tévhit, hogy csak kórházban bentfekvőként lehet ezt megtenni. Csak azt kell általában befektetni kórházba, akinek olyan sůlyos mozgáskorlátozottsága van, vagy nagyon rossz általános állapotban van, hogy nem tud ambulánsan bejárni, vagy pedig olyan ritka, nehezen megfejthetö betegsége van, melyhez több szakember együttes véleménye szükséges, vagy a tünetek olyan gyorsan változnak, hogy látni kell folyamatában a betegséget. (azt csak zárójelben jegyezném meg, hogy fekvőbetegként sokkal többe kerül az adott intézménynek a kivizsgálás, amit nem is nagyon engedhetünk meg a mai egészségügyi finanszirozásban, igy lehetosőg szerint egyébként is szeretjük ambulánsan végezni a vizsgálatokat! ) Az ORFI-t javasolnám, ott Kiss Emese tanárnot, vagy Polgár Anna doktornőt. Valószinű, hogy valamilyen gyulladásos izületi betegsége van, melyet labor és egyéb képalkotó vizsgálatokkal (pl. rtg) ki lehet deriteni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-15 09:23:08; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 11:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: