• Térdizület panasz

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Webdoktor!

        Múlt héten voltam osztálykiránduláson és kificamodott a térdem. Hosszú túrázás után történ t az eset. Kihívták a mentőket és bevittek a kórházba. Ott a doktor azt mondta h ez műteni kéne, mivel elmeséltem neki, hogy előtte már rendszeresen történt ilyen, de akkor sikerült saját magamnak visszatenni a térdemet, de most nem tudtam. Elküldtek engem a lakóhelyem szerinti kórházba, ahol újra megvizsgáltak. Itt a doktor azt mondta, hogy a térdem bevérzett. Ön szerint mit lehet tenni az ilyen esettel? Valamilyen gyógytorna javítana-e a helyzeten? Vagy a műtéten kéne gondolkoznom? Várom a válaszát!

        Üdvözlettel: Nikolett

         

        WEBBeteg szakértő válasza a térdficam témában

        Kedves Nikolett!

          Feltételezem, hogy nem a térde, hanem a térdkalácsa ficamodott ki.Ilyen esetben gipsztokot szoktunk felhelyezni, kb. 3 hét után levesszük, s ha ezt követően is gyakori a ficam-különösen, ha banális mozdulatra történik-ajánlatos a műtétet elvégezni, hiszen az ismétlődő ficamok tovább gyengítik a szalagapparátust, s a gyakori bevérzések az ízületet fertőzésnek, korai degeneratív elváltozásnak tehetik ki.

         

        Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus


        Dr. Juhász Csaba, traumatológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-16 13:18:35; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 10:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: