Hirdetés
      • Műtét vagy mégsem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Lelet: Kifejezett balra konvex scoliosis látszik. A lordosis íve csökkent. Multiszegmentális spondylosis látszik, mely előrehaladott a IV.lumbalis csigolyán. A IV-V.csigolyák szembetekintő zárólemezei kifejezetten feltöredezettek, Modic.II-szrinti degenerativ jelzavar látszik. A közti résben a discus kifejezetten jelszegény, kőrkörös előboltosulása látható. A scoliosis miatt a bal oldali foramen egybként is deformált, beszűkült, melyet a discus előboltosulása tovább fokoz és a jobb oldali gyököt kifejezetten komprimálja. Medalisan érintett, de nem komprimált a jobb oldali L.5.gyökeredés is. A III-as résben mérsékelt körkörös discus elöboltosulás látszik, gyöki compresszio nélkül. A D.XI résben focalis medialis discus protrusio látható. Mérs.discus protrusio látszik a fölöttes résben is.Valamemennyi ábrázolódott discus igen jelszegény. Tisztelettel az előző kérdésem kiegészítője.

        WEBBeteg szakértő válasza a Derékfájás témában

        Tisztelt kérdező!


          A leírás alapján ágyéki III-V. csigolyákig terjedő degeneratív elváltozás van a gerincvelőből eredő ideggyökök érintettségével.a háti szakaszon is van hasonló probléma, de ez előrehaladottabb. Azt tanácsolom, amennyiben gyöki tünetei vannak, mint zsibbadás, kifejezett alsó végtagi gyengeségérzés, ill. kisugárzó fájdalom, ezzel a lelettel keressen fel egy idegsebész szakorvost. A lelet alapján egyértelmű gerincsérv nem állapítható meg, azonban a csogolyaközti porckorongok igen tönkrementek, víztartalmuk kevés, ellaposodtak.nagy valószínűséggel konzervatív kezelés mellett fog dönteni az idegsebész, persze ehhez alapos fizikális vizsgálat kell, mert nem a leletet gyógyítjuk, hanem a beteget.

        Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus


        Dr. Juhász Csaba, traumatológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-24 13:07:42; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 10:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: