Hirdetés
      • Lábfej fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor!  Azt szeretném megkérdezni,hogy mi okozhatja a lábfejem fájdalmát? A bal lábam fáj és mintha dagadt is lenne.A bal térdem is fáj és a térdem belső oldalán lilás seprű vénás a területe.Csak sántikálva tudok menni.Nem ütöttem meg és nem is rándult meg,de a bal lábam teljesen odavan. Én 55 éves nő vagyok egy kis túlsúllyal.Kellene gyalogolni ,de sajnos nem tudok.Köszönöm válaszát.  Forgácsné  Marika

        WEBBeteg szakértő válasza a lábfejfájdalom témában

        Kedves Marika!

         A leirás alapján nagy valószinűséggel visszeresség, vénás keringési zavar is szerepet játszik a panaszaiban. Erre rugalmas harisnya, Venoruton gél vagy Lioton gél próbálható meg, de érdemes lenne egy angiológiai rendelést felkeresni, hogy UH-os vizsgálattal megnézzék a lábát. Akkor van nagyobb gond, ha a mélyvénák is érintettek, vagy akár thrombosis van a bal lábában, mert a mozgáskorlátozottság ritkán jelentkezik a felületes vénák gyulladásakor.

        Ugyanakkor a lábfej dagadása a térdfájdalom felveti izületi gyulladás lehetőségét (pl. köszvény), igy mindenképpen be kellene jelentkezni reumatológiai rendelésre, addig is meg lehet próbálni valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentö gyógyszert, pl. Cataflamot ha van otthon, vagy a patikában recept nélkül kapható Algoflex fortet.

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-15 09:12:35; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 09:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés