• Porckorongsérvre hatásos lehet a csontkovács?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

         

        Porckorongsérv gyanújával (erős húzó fájdalom a fenekem alatt és a hátsó combomban, néha villámszerű nyilalás ugyan itt és zsibbadt a lábfejem) fordultam reumatológushoz másfél hete. Felírt rheusolt és mydetont és azt mondta, hogy 5 napig szigorúan feküdnöm kell annak ellenére, hogy a fekvés okozza a legtöbb fájdalmat. 2 nap után fel is keltem mert nem bírtam elviselni a fájdalmat fekve. Kétségbeesésemben böngésztem az interneten és találtam gerinc nyújtó gyakorlatokat. Elkeztem ezeket csinálni és azóta folyamatosan javul az állapotom. A villámszerű fájdalom elmúlt és enyhült a húzó fájdalom. A lábfejem már nem zsibbad viszont zsibbad helyette a talpam.

        Kérdésem az lenne, hogy mit tehetek még a gyógyulás érdekében? Sokan csontkovácsot javasoltak. Ez tényleg segíthet vagy csak rontana a helyzeten?

        Szeretnék mindent megtenni, hogy elkerüljem, hogy műtétre legyen szükségem.

        Válaszát előre is köszönöm! Sz. Victoria

        WEBBeteg szakértő válasza a Derékfájás témában

        Kedves Viktória!

        Az Ön által leírt tünetek arra utalnak, hogy becsípődhetett egy ideg, és ez okozta az erős fájdalmat is. Az, hogy ez sérv, vagy valami más következménye, nem lehet vizsgálatok nélkül megmondani. Azonban ha a megfelelő kezelésre szűnnek a panaszok, akkor nem feltétlenül kell MR vizsgálatot csinálni. Általában a kezdeti fázisban valóban a pihentetést szoktuk javasolni, de ez sem általános érvényű. Ezen kívül lehet, hogy nem is sérve van, hanem a csigolyák torziója, elfordulása következett be, vagy pl. a szalagok megnyúltak. Ebben az esetben a manuálterápia, azaz a csontkovács is sokat segíthet a helyzeten. A gerinctorna is javasolt, mely erősíti a mély hátizmokat, és segíti a helyes tartást. Az emelés, cipekedés csak óvatosan, kiegyensúlyozottan történjen!

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-11 08:21:00; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 06:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés